דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קדה של שעועית
קדה של שעועית
מאפה ממולא שעועית אדומה

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 146 גרם למנה\יחידה (כ- 20 יחידות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מכינים את המלית: מבשלים (מסננים ושומרים כחצי כוס ממי הבישול) ומרסקים את השעועית. את הבצל מטגנים ב- 4 כפות השמן ומוסיפים לשעועית יחד עם התבלינים ומי הבישול ומערבבים היטב.
  • 2 את חומרי הבצק לשים לבצק מעט נוקשה. מורידים על משטח וממשיכים ללוש מספר דקות ולפתוח את הגלוטן שבקמח עד שנוצר מרקם חלק ואחיד (ככל שהלישה תהיה ארוכה יותר - הבצק יהיה יותר אלסטי). מכסים ונותנים לבצק מנוחה כחצי שעה.
  • 3 על משטח מעט מקומח מחלקים את הבצק ל- 20 כדורים. מכסים ומשהים שוב לחצי שעה עד שעה. מרדדים כל כדור לעלה דק, מקמחים מעט (שלא יידבקו למשטח) ומשהים שוב כחצי שעה עד שעה (הבצק צריך להיות רך לפני שנתחיל למתוח אותו).
  • 4 מותחים כל כדור מרודד (מתחילים עם הכדור הראשון שרידדנו) לעלה דק ככל האפשר - מתחילים עם שולי הבצק, מותחים בעזרת האצבעות מסביב, אח"כ מרימים את הבצק ובעזרת אגרופי הידיים מתחילים למתוח לעלה דק דק, מהמרכז כלפי חוץ.
  • 5 מניחים על משטח מעט משומן וממשיכים למתוח מעט מסביב. מזלפים מעט שמן בעזרת האצבעות על כל העלה וסוגרים קצה אחד לאמצע. שוב מזלפים שמן (בכל שלב של קיפול מזלפים מעט שמן) ואת הקצה הנגדי לו מקפלים מעליו - נוצר מעין מלבן. את שליש הקצה הימני של מלבן הבצק מקפלים לאמצע (מזלפים שמן) ואת השמאלי מעליו. נוצר ריבוע של שכבות בצק.
  • 6 מזלפים מעל ריבועי הבצק מעט שמן ומשהים שוב כחצי שעה. ממלאים במלית (בערך כף גדושה) וסוגרים לצורה של חצ`פורי - 2 קצוות נגדיות מהדקים למרכז הצלעות שממול ואת שתי הקצוות הנותרים מעליהן (חופפים). אפשרות נוספת: את שתי הקצוות הנותרים סוגרים בכיוונים מנוגדים (לא חופפים) אלכסונית.
  • 7 מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים. מזלפים שוב מעל מעט שמן. אופים בחום של 190-200 מעלות למשך 15-20 דקות, עד הזהבה.
  • 8 בהצלחה ובתיאבון חיוך

הבצק דומה לבצק החצ`פורי. שימו לב: כוס השמן שמזלפים בכל פעם ממנה על הבצק הינה כמות מוערכת לכל הזילופים. הערך התזונתי לא כולל את פלפל הצ`ילי.

- פרסומת -

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)433296
חלבונים (גרם)13.79 9.42
פחמימות (גרם)6041
מתוכן סוכרים (גרם)0.6 0.41
שומנים (גרם)15.24 10.42
מתוכם שומן רווי (גרם)1.01 0.69
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)10.79 7.37
נתרן (מ"ג)651.37445.23
סיבים תזונתיים (גרם)5.49 3.75
מים (גרם)40.1927.47
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)4.683.2
ויטמין B (מק"ג)0.1390.8
ויטמין B1 (מ"ג)0.010
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.060.04
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.262.23
ויטמין B12 (מק"ג)0.030.02
ויטמין C (מ"ג)0.70.48
ויטמין D (מק"ג)0.060.04
ויטמין E (מ"ג)0.030.02
ויטמין K (מק"ג)0.480.33
סידן (מ"ג)6.484.43
ברזל (מ"ג)0.160.11
מגנזיום (מ"ג)2.491.7
זרחן (מ"ג)10.557.21
אבץ (מ"ג)0.070.05
אשלגן (מ"ג)27.9719.12
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.070.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.060.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.110.08
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.10.07

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.8% 16.1% 14.5% 63.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?