דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

65 מנות/יחידות, 43 גרם למנה\יחידה (60-70 יחידות מ- 10-12 רולים)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
בליני תרד ובשמל
מומלץ להגיש כמו מאפינס
  • הכנת הבליני:
  • 1 מערבבים את החלב הפושר (חשוב שיהיה פושר ולא חם או מהמקרר) עם השמרים.
  • 2 בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, הביצים, החמאה המומסת, הסוכר והמלח, ולאחר ערבוב קצר מוסיפים את החלב שבתוכו השמרים ומערבבים עד לקבלת תערובת סמיכה ללא גושים.
  • 3 מכסים ומניחים במקום חמים למשך שעה.
  • 4 לאחר שעה על מחבת חמה ומשומנת בחמאה לטיגון יוצקים עם מצקת מהבלילה (מצקת מלאה לבליני גדול וחצי מצקת לבליני קטן - למתכון זה מומלץ בליני גדול). כאשר מופיע חורים בבליני הופכים לצד השני ומטגנים עד להשחמה.
  • 5 לאחר סיום טיגון כל הכמות מניחים להתקרר.
  • הכנת המילוי:
  • 1 מפשירים את מדליוני התרד מבעוד מועד או במיקרוגל לפני השימוש.
  • 2 במחבת גדולה וחמה שמים את החמאה, התבלינים ושיני השום.
  • 3 לאחר ערבוב והמסה של החמאה מוסיפים את הקמח תוך ערבוב מתמיד, ולאחר שנספגו הנוזלים מוסיפים את החלב באיטיות וממשיכים עדיין בערבוב.
  • 4 לאחר מכן, מוסיפים את הקשקבל והתרד ומבשלים עוד 5 דקות נוספות ומכבים את האש.
  • 5 לאחר שהתערובת התקררה מורחים מהתערובות על פני הבליני המוכנים ומגלגלים לכיוון אחד, כל אחד בנפרד.
  • 6 חותכים לפרוסות עם סכין חלקה וחדה (בדומה לסושי), מסדרים ומגישים.
  • 7 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.9% 19.3% 21.3% 58.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.24 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב