דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 172 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סופגניות במלית דבש, סילאן ואגוזים
סופגניות עם מילוי מקורי ומעניין
  • הכנת הסופגניות:
  • 1 מערבבים את השמרים עם 1/4 כוס מים וכף קמח ומשרים כ- 5 דקות.
  • 2 מקציפים את הביצים והסוכר.
  • 3 ממיסים את המרגרינה.
  • 4 מערבבים את כל שאר החומרים (מלבד השמן לטיגון) עד לקבלת בצק אחיד ונותנים לבצק לנוח כ- 30 דקות.
  • 5 יוצרים 12 עיגולים מהבצק, ונותנים לבצק לנוח עוד כ- 30 דקות.
  • 6 מחממים את השמן לטיגון (ראו מידע נוסף) ומטגנים את הסופגניות מכל צד עד לקבלת צבע זהוב.
  • הכנת מלית הדבש והסילאן:
  • 1.קוצצים 2 תמרים (במעבד מזון) ו- 3 תמרים חותכים ל- 4 לאורך (לקישוט הסופגניות).
  • 2 מערבבים את כל החומרים בסיר, למעט אבקת הסוכר, הקורנפלור והמים.
  • 3 מניחים את חומרי המלית על גז בחום נמוך ומביאים לרתיחה.
  • 4 מערבבים את הקורנפלור עם המים ומוזגים למלית, תוך כדי בחישה. לאחר רתיחה מכבים את האש.
  • 5 מקררים את המלית ומזלפים לתוך הסופגניות, מפזרים אבקת סוכר ומעל את התמרים לקישוט.
  • 6 בתיאבון וחג שמח חיוך

כמות השמן לטיגון במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסופגניות במהלך הטיגון. ייתכן ויהיה צורך לעשות שימוש רב/פחות יותר בשמן. הערך התזונתי לא כולל את חומץ ההדרים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.8% 26.5% 6.1% 66.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.37 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב