דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 116 גרם למנה\יחידה (כ- 12 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
קיש בצל מקמח מלא עם גבינות ואורגנו
קיש מקמח מלא מופחת קלוריות
  • 1 מכינים את הקלתית: מערבבים בקערה את הקוואקר, את הקמח המלא, את אבקת האפייה ואת המלח. מוסיפים את קוביות החמאה הקרה ומשפשפים במהירות בין הידיים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים חלמון ביצה ומים, מערבבים בעדינות ויוצרים מלבן מהבצק. עוטפים בנייר נצמד ומכניסים למקפיא ל- 15 דקות לפחות.
  • 2 מעצבים את הקלתית: מוציאים את הבצק מהמקפיא. הבצק יהיה מאוד קשה, לכן מחלקים אותו לחלקים קטנים ומעבדים אותו קלות בידיים עד שהוא מתרכך מעט. מפוררים אותו לתבנית ולוחצים בעזרת כפות הידיים עד שהבצק מכסה את כל התחתית והצדדים בצורה אחידה. מכניסים למקפיא ל- 10 דקות. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  • 3 מטגנים את הבצל: מחממים מחבת על אש בינונית עם השמן. חותכים כל בצל לחצי ולאחר מכן לרצועות דקות. מטגנים עם שן השום הכתושה עד להזהבה עמוקה, ותוך כדי ערבוב מתמיד.
  • 4 אופים את הקלתית: מברישים את הקלתית הקרה בחלבון ביצה ואופים 10 דקות.
  • 5 מכינים את מלית הגבינה: בזמן שהקלתית נאפית, מערבבים בקערה את הקוטג` והשמנת החמוצה. מוסיפים ביצים ומערבבים. מוסיפים את הקמח, את המלח והפלפל, ו- 1/2 כפית אורגנו ומערבבים עד לפיזור אחיד.
  • 6 הרכבה ואפייה: מוציאים את הקלתית מהתנור. מפזרים מעליה את הבצל ושופכים את מלית הגבינה. מפזרים מעל 1/2 כפית אורגנו ואופים כ- 20-25 דקות, עד להזהבה והתייצבות. ניתן להגיש חם או בטמפרטורת החדר.
  • 7 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.1% 29.4% 22.1% 42.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.46 (0.5 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב