דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

17 מנות/יחידות, 112 גרם למנה\יחידה (16-18 יחידות פרשקי)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
פרשקי בשר
מעדן מהמטבח הגיאורגי
  • 1 מערבבים בקערה את הקמח, השמרים והסוכר יחד, יוצרים גומה ומוסיפים את הביצה, הוודקה והמים הפושרים בהדרגה. לקראת הסוף מוסיפים את השמן והמלח, וממשיכים ללוש עד שנוצר בצק במרקם רך אך לא דביק. מכסים ומתפיחים כשעה.
  • 2 מכינים את המלית: מאדים את הבשר במחבת (בציפוי טפלון/קרמי), מערבבים מדי פעם ומפוררים. כשהבשר משנה את צבעו מוסיפים את הבצל, השום, הפטרוזיליה והתבלינים, ומערבבים עוד כ- 8 דקות עד לריכוך הבצל (אין צורך בשמן - יש לבשר מספיק שומן בשביל האידוי).
  • 3 מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח ומרדדים לעלה בעובי של כ- 2 ס"מ. קורצים עיגולים (את השאריות מגלגלים לכדורים), מכסים ומשהים במשך כ- 10 דקות.
  • 4 משטחים מעט את עיגולי הבצק, ממלאים במלית הבשר (בערך כף גדושה), סוגרים לצורת סירה והופכים כשהתפר כלפי מטה. משהים עוד כ- 10 דקות ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים במחבת גדולה בקוטר 30 ס"מ (ראו מידע נוסף לגבי כמות השמן). מוציאים על כלי מרופד בנייר סופג.
  • 5 מעדן - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר למלא גם במלית תפוחי אדמה.

ציוד נדרש: מחבת גדולה בקוטר 30 ס"מ.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בפרשקי לאחר הטיגון (1/3 כוס). ייתכן שיהיה צורך להשתמש בכמות גדולה יותר של שמן (אני השתמשתי בכוס שמן סה"כ). שיטת ההכנה כוללת גם אידוי. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.4% 16.6% 26.7% 56.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.2 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב