גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | מתכונים ואוכל | » | מטבח גרוזיני/גיאורגי | » | פרשקי בשר |
פרשקי מטוגן מהמטבח הגיאורגי במילוי בשר בקר טחון, 250 קלוריות למנה, 224 קלוריות ל-100 גרם
מאיה פפיסמדוב, מתמחה באפייה ובישול מהמטבח הגרוזיני, 14.11.2013
17 מנות/יחידות, 112 גרם למנה\יחידה (16-18 יחידות פרשקי)
ציוד נדרש: מחבת גדולה בקוטר 30 ס"מ.
כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בפרשקי לאחר הטיגון (1/3 כוס). ייתכן שיהיה צורך להשתמש בכמות גדולה יותר של שמן (אני השתמשתי בכוס שמן סה"כ). שיטת ההכנה כוללת גם אידוי. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
סימון תזונתי | למנה\יחידה | ל-100 גרם |
---|---|---|
קלוריות (אנרגיה) | 250 | 224 |
חלבונים (גרם) | 13.74 | 12.28 |
פחמימות (גרם) | 29 | 26 |
מתוכן סוכרים (גרם) | 0.68 | 0.61 |
שומנים (גרם) | 8.53 | 7.62 |
מתוכם שומן רווי (גרם) | 1.43 | 1.28 |
מתוכם שומן טראנס (גרם) | 0 | 0 |
כולסטרול (מ"ג) | 41.7 | 37.27 |
נתרן (מ"ג) | 431.9 | 386.03 |
סיבים תזונתיים (גרם) | 0.21 | 0.19 |
מים (גרם) | 52.72 | 47.12 |
ליקופן (מ"ג) | 0 | 0 |
ויטמין A (מק"ג) | 13.65 | 12.2 |
ויטמין B (מ"ג) | 2.86 | 2.55 |
ויטמין B1 (מ"ג) | 0.02 | 0.02 |
ויטמין B2 (מ"ג) | 0.09 | 0.08 |
ויטמין B3 (מ"ג) | 2.27 | 2.02 |
ויטמין B5 (מ"ג) | 0.3 | 0.27 |
ויטמין B6 (מ"ג) | 0.17 | 0.15 |
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג) | 8.2 | 7.33 |
ויטמין B12 (מק"ג) | 1.13 | 1.01 |
ויטמין C (מ"ג) | 3.23 | 2.88 |
ויטמין D (מק"ג) | 0.08 | 0.07 |
ויטמין E (מ"ג) | 0.18 | 0.16 |
ויטמין K (מק"ג) | 28.9 | 25.83 |
סידן (מ"ג) | 12.86 | 11.5 |
ברזל (מ"ג) | 1.27 | 1.14 |
מגנזיום (מ"ג) | 11.63 | 10.39 |
זרחן (מ"ג) | 91.57 | 81.84 |
אבץ (מ"ג) | 2.38 | 2.13 |
אשלגן (מ"ג) | 167.22 | 149.46 |
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם) | 0.09 | 0.08 |
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם) | 0 | 0 |
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם) | 0.07 | 0.06 |
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם) | 0.16 | 0.14 |
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם) | 0.15 | 0.13 |
כלי התזונה והחיטוב המקיפים והאיכותיים בישראל שיסייעו לכם לקחת שליטה על התזונה שלכם
5 ימי ניסיון חינם