דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

19 מנות/יחידות, 77 גרם למנה\יחידה (18-20 קציצות בקר)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
קציצות בקר מהמטבח הגיאורגי
קציצה עם טעמים מעניינים
  • 1 טוחנים דק במעבד מזון את הבצל, הבצל הירוק, הפלפל הירוק החריף, הפלפל האדום המיובש והפטרוזיליה יחד.
  • 2 מעבירים הכל לקערה, מוסיפים את הבשר, השום, תפוח האדמה האדום המגורד, הביצה והתבלינים. מערבבים היטב ומשהים במקרר לפחות חצי שעה לספיגת טעמים.
  • 3 מכינים צלחת עם קמח וצלחת עם ביצים טרופות, יוצרים קציצות עגולות, מגלגלים בקמח, משטחים מעט וטובלים בקערה עם הביצים.
  • 4 מטגנים בשמן עד הזהבה משני הצדדים ומוציאים על נייר סופג.
  • 5 בהצלחה ובתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בקציצות לאחר הטיגון (שליש כוס). ייתכן ויהיה צורך להשתמש בכמות גדולה יותר של שמן (שני שליש כוס). הערך התזונתי לא כולל את הפלפל האדום המיובש. בגיאורגית קציצה נקראת "קטלטי", והמתכון הזה הוא קטלטי בשר - טעימות מאוד ובדרך כלל מכינים אותן לכבוד שבת. יש וריאציה נוספת לקציצת בקר במטבח הגיאורגי (כנראה תלוי גם באזורים שונים בגיאורגיה), והיא קציצה בצורה מאורכת כמו קבב ומטוגנת ללא ציפוי של קמח וביצה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.5% 28.3% 49.4% 20.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.4 (0.41 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב