דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות בקר מהמטבח הגיאורגי
קציצות בקר מהמטבח הגיאורגי
קציצות בקר מהמטבח הגיאורגי
קציצה עם טעמים מעניינים

מצרכים למתכון

19 מנות/יחידות, 77 גרם למנה\יחידה (18-20 קציצות בקר)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 טוחנים דק במעבד מזון את הבצל, הבצל הירוק, הפלפל הירוק החריף, הפלפל האדום המיובש והפטרוזיליה יחד.
  • 2 מעבירים הכל לקערה, מוסיפים את הבשר, השום, תפוח האדמה האדום המגורד, הביצה והתבלינים. מערבבים היטב ומשהים במקרר לפחות חצי שעה לספיגת טעמים.
  • 3 מכינים צלחת עם קמח וצלחת עם ביצים טרופות, יוצרים קציצות עגולות, מגלגלים בקמח, משטחים מעט וטובלים בקערה עם הביצים.
  • 4 מטגנים בשמן עד הזהבה משני הצדדים ומוציאים על נייר סופג.
  • 5 בהצלחה ובתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בקציצות לאחר הטיגון (שליש כוס). ייתכן ויהיה צורך להשתמש בכמות גדולה יותר של שמן (שני שליש כוס). הערך התזונתי לא כולל את הפלפל האדום המיובש. בגיאורגית קציצה נקראת "קטלטי", והמתכון הזה הוא קטלטי בשר - טעימות מאוד ובדרך כלל מכינים אותן לכבוד שבת. יש וריאציה נוספת לקציצת בקר במטבח הגיאורגי (כנראה תלוי גם באזורים שונים בגיאורגיה), והיא קציצה בצורה מאורכת כמו קבב ומטוגנת ללא ציפוי של קמח וביצה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)142184
חלבונים (גרם)12.86 16.68
פחמימות (גרם)57
מתוכן סוכרים (גרם)0.5 0.65
שומנים (גרם)7.37 9.56
מתוכם שומן רווי (גרם)1.74 2.26
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)66.07 85.68
נתרן (מ"ג)229.27297.35
סיבים תזונתיים (גרם)0.4 0.52
מים (גרם)49.2563.87
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)28.5337
ויטמין B (מ"ג)3.624.7
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.130.17
ויטמין B3 (מ"ג)2.783.6
ויטמין B5 (מ"ג)0.450.58
ויטמין B6 (מ"ג)0.220.29
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)14.8519.26
ויטמין B12 (מק"ג)1.391.8
ויטמין C (מ"ג)6.698.68
ויטמין D (מק"ג)0.190.24
ויטמין E (מ"ג)0.290.38
ויטמין K (מק"ג)53.8269.8
סידן (מ"ג)20.7826.95
ברזל (מ"ג)1.722.23
מגנזיום (מ"ג)15.8920.6
זרחן (מ"ג)121.72157.87
אבץ (מ"ג)2.923.79
אשלגן (מ"ג)232.64301.72
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.20.25
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.160.21
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.350.46
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.330.42

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.5% 28.3% 49.4% 20.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.4 (0.41 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.