דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 125 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מאפינס דונאטס במילוי תפוחים
גיוון מקורי לחנוכה
  • הכנת המאפינס דונאטס:
  • 1 מחממים תנור ל- 190 מעלות. משמנים קלות תבניות מאפינס בודדות או מניחים עטרות נייר בתבנית מאפינס ומשמנים אותן.
  • 2 מקציפים (אפשר במיקסר ידני) במהירות בינונית את הסוכרים + הביצה + החלמון במשך כ- 2 דקות. מוסיפים את השמן בהדרגה תוך כדי הקצפה ואת תמצית הוניל, ומקציפים עוד 2-3 דקות.
  • 3 במהירות נמוכה מוסיפים את הקמח לסירוגין עם החלב בפעמיים שלוש (מתחילים ומסיימים עם הקמח), ומערבלים רק עד איחוד.
  • 4 ממלאים את עטרות הנייר עד ל- 3/4 מהגובה ואופים 18-20 דקות.
  • 5 מוציאים ומעבירים לרשת. במידה ומכינים בתבנית שקעים, מחלצים את עטרות הנייר מהתבנית ומניחים אותן ישירות על הרשת. מצננים לגמרי.
  • הכנת מילוי התפוחים:
  • 1 מקלפים את התפוחים, מגלענים וחותכים לקוביות קטנות. בוזקים מיץ לימון ומערבבים.
  • 2 ממיסים במחבת/סיר קטן על אש בינונית-נמוכה את החמאה/מחמאה, מוסיפים את חתיכות התפוחים + הסוכר + הקינמון, ומערבבים עם כף עץ.
  • 3 ממשיכים לבשל, תוך ערבוב מדי פעם, עוד כ- 8-10 דקות עד לריכוך התפוחים (אבל לא יותר מדי).
  • 4 בינתיים מערבבים את הקורנפלור עם המים לקבלת תערובת אחידה ללא גושים. מוסיפים לתערובת התפוחים ומבשלים תוך בחישה עוד 2 דקות להסמכת התערובת. מורידים מהאש ומקררים.
  • הכנת ציפוי הסוכר:
  • ממיסים את החמאה/מחמאה, ובקערה נפרדת שמים את הסוכר.
  • הרכבת המאפינס דונאטס:
  • 1 מחלצים בעדינות את המאפינס-דונאטס מעטרות הנייר. בעזרת חותכן עגול לעוגיות יוצרים פתח עגול על פני המאפינס דונטאס ומרוקנים מעט את התוכן (ואת זה אוכלים בכייף בשעת ההכנה).
  • 2 טובלים את פני המאפינס דונאטס בחמאה/מחמאה המומסת ומיד טובלים בקערת הסוכר.
  • 3 בעזרת כפית ממלאים את השקעים בתערובת התפוחים או שממלאים בכפית ריבה.
  • 4 במידה וממלאים בתערובת התפוחים - רצוי לרוקן יותר לעומק את הפתח שיוצרים על פני המאפינס דונאטס, כדי שיהיה יותר מקום למילוי. אני רוקנתי כ- 3/4 מהגובה. במידה וממלאים בריבה, מספיק שקע יותר קטן, אחרת זה מתוק מדי.
  • 5 בתיאבון וחג שמח חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. במקור כמויות תערובת המאפינס דונאטס קטנה יותר, כי ממלאים בריבה לפני האפייה, ולכן מכינים את הכל בערבוב ידני וללא מיקסר. זאת הסיבה שמשתמשים בסוכר דק. פה ההכנה היא עם מיקסר (רגיל או ידני), אז למרות שאני השתמשתי בסוכר דק, זה לא חובה ואפשר סוכר לבן רגיל.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.1% 22.6% 5.7% 70.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.3 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב