דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 64 גרם למנה\יחידה (כ- 20 לביבות לטקס)

  • הלביבות
  • תפוח אדמה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (338 גרם)
    מגורדים
  • בטטה - יחידה בינונית (313 גרם)
    מגורדת
  • בצל - יחידה קטנה (63 גרם)
    קצוץ
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
    מגורד
  • ביצה - 3 Large
  • קמח תפוחי אדמה - 2 כפות שטוחות - סה"כ (24 גרם)
    או קמח רגיל
  • פירורי לחם - 2 כפות - סה"כ (22 גרם)
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • מלח - כפית שטוחה
  • בהרט - 1/4 כפית שטוחה
  • לטיגון
  • שמן קנולה - 3/4 כוס - סה"כ (180 מ"ל)
    כמות מעורכת שנספגת בטיגון

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לביבות לטקס קלאסיות בתוספת בטטה
לביבות טעימות עם תפוח אדמה ובטטה
  • 1 לערבב יחד את כל המצרכים ולטגן במחבת (עדיף טפלון) עד להזהבה יפה למשך כ- 5 דקות מכל צד (להשתמש בכוס שמן לטיגון - ראו מידע נוסף).
  • 2 לספוג בנייר סופג בתום הטיגון.
  • 3 לאכול בלי נקיפות מצפון כי חנוכה יש רק פעם בשנה חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בלביבות לאחר הטיגון (3/4 כוס). יש לטגן בכוס שמן לפי הצורך. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.4% 44% 9.6% 42%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.85 (0.93 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב