דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לביבות לטקס קלאסיות בתוספת בטטה
לביבות לטקס קלאסיות בתוספת בטטה
לביבות טעימות עם תפוח אדמה ובטטה

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 64 גרם למנה\יחידה (כ- 20 לביבות לטקס)

  • הלביבות
  • תפוח אדמה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (338 גרם)
    מגורדים
  • בטטה - יחידה בינונית (313 גרם)
    מגורדת
  • בצל - יחידה קטנה (63 גרם)
    קצוץ
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
    מגורד
  • ביצה - 3 Large
  • קמח תפוחי אדמה - 2 כפות שטוחות - סה"כ (24 גרם)
    או קמח רגיל
  • פירורי לחם - 2 כפות - סה"כ (22 גרם)
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • מלח - כפית שטוחה
  • בהרט - 1/4 כפית שטוחה
  • לטיגון
  • שמן קנולה - 3/4 כוס - סה"כ (180 מ"ל)
    כמות מעורכת שנספגת בטיגון
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לערבב יחד את כל המצרכים ולטגן במחבת (עדיף טפלון) עד להזהבה יפה למשך כ- 5 דקות מכל צד (להשתמש בכוס שמן לטיגון - ראו מידע נוסף).
  • 2 לספוג בנייר סופג בתום הטיגון.
  • 3 לאכול בלי נקיפות מצפון כי חנוכה יש רק פעם בשנה חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בלביבות לאחר הטיגון (3/4 כוס). יש לטגן בכוס שמן לפי הצורך. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)126199
חלבונים (גרם)2.01 3.17
פחמימות (גרם)914
מתוכן סוכרים (גרם)1.43 2.25
שומנים (גרם)9.25 14.57
מתוכם שומן רווי (גרם)0.87 1.37
מתוכם שומן טראנס (גרם)00.01
כולסטרול (מ"ג)37.94 59.75
נתרן (מ"ג)203.38320.28
סיבים תזונתיים (גרם)0.92 1.45
מים (גרם)41.465.2
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)188.91297.49
ויטמין B (מ"ג)0.911.44
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.1
ויטמין B3 (מ"ג)0.360.56
ויטמין B5 (מ"ג)0.350.55
ויטמין B6 (מ"ג)0.10.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.5413.45
ויטמין B12 (מק"ג)0.090.14
ויטמין C (מ"ג)3.635.72
ויטמין D (מק"ג)0.210.33
ויטמין E (מ"ג)0.320.5
ויטמין K (מק"ג)1.572.47
סידן (מ"ג)13.9421.95
ברזל (מ"ג)0.380.6
מגנזיום (מ"ג)8.413.23
זרחן (מ"ג)34.8554.88
אבץ (מ"ג)0.230.36
אשלגן (מ"ג)124.71196.4
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.220.35
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.180.29
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.370.59
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.350.55

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.4% 44% 9.6% 42%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.85 (0.93 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.