דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 498 גרם למנה\יחידה (כ- 8-9 מנות (תלוי בגודל המנה))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
חמין מקרוני
גם הילדים אוהבים חמין מקרוני
  • 1 לתבלן את העופות בתבלינים ולטגן בשמן עד להשחמה. באותו השמן לטגן גם את פרוסות תפוחי האדמה עד להשחמה.
  • 2 לבשל את המקרוני כפי שכתוב בהוראות (בישול חלקי). כשהמקרוני מוכן לקחת כ- 4-5 כפות מהשמן שטיגנו בו ואת התבלינים, ולערבב עם המקרוני.
  • 3 בסיר חשמלי או בסיר לחמין לסדר בשכבה הראשונה את תפוחי האדמה, בשכבה השנייה את חלקי העוף ומעל את המקרוני.
  • 4 למזוג מעל את המים ולדאוג שהסיר יהיה אטום (האטימה חשובה גם אם מכינים בסיר החשמלי וגם אם מכינים בסיר בתנור). אני אוטמת עם שקית קוקי, מכניסה את השוליים בפנים ומעל מכסה בנייר כסף.
  • 5 לשים את הסיר החשמלי בהתחלה על חום גבוה (המקסימום שיש בסיר החשמלי) למשך כ- 10 דקות, ואחר כך להנמיך לחום נמוך (המינימום שיש בסיר החשמלי) למשך 7-10 שעות או לילה (כמו חמין). אם מכניסים לתנור יש לחמם את התנור לחום גבוה של כ- 150 מעלות למשך כ- 10 דקות, להנמיך ל- 100 מעלות ולהכניס את הסיר (המיועד לאפייה בתנור) לכל הלילה (7-10 שעות).
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשרי לאטום את הסיר גם עם נייר אלומיניום.

ציוד נדרש: סיר חשמלי או סיר לחמין שאפשר להכניס לתנור + שקית קוקי או נייר אלומיניום.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול בסיר חשמלי (אם בוחרים בדרך הכנה זו). התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.8% 13.2% 40.4% 43.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.16 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב