דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

26 מנות/יחידות, 74 גרם למנה\יחידה (כ- 26 קובות (תלוי בגודל))

  • המעטפת
  • אורז פרסי קלאסי - 4 כוסות - סה"כ (584 גרם)
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • חזה עוף - 300 גרם
  • ביצה - Large
  • פפריקה חריפה - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • שמן קנולה - 6 כפות - סה"כ (60 מ"ל)
  • בהרט - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • מים לבישול האורז - לפי הצורך
  • המילוי
  • בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    קצוצים
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון הבצלים
  • חזה עוף - 500 גרם
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • בהרט - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • הל - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • הכנת הקובות
  • כורכום - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    כמות מוערכת - ראו מידע נוסף
  • מים לבישול הקובות - לפי הצורך

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
קובה אורז
קובה אורז מהמטבח העיראקי
  • המעטפת:
  • 1 להשרות כשעה את האורז במים עם כפית מלח ולסנן.
  • 2 לערבב את האורז עם חזה העוף הטחון, ביצה, פפריקה חריפה, שמן ובהרט, ולאחסן במקרר לכמה שעות לספיגת טעמים.
  • המילוי:
  • 1 לטגן את הבצלים הקצוצים בשמן.
  • 2 להוסיף את חזה העוף הטחון, המלח, הפלפל השחור, הבהרט וההל.
  • 3 להמשיך לטגן ולפורר עם מזלג כדי שלא ייווצרו גושים גדולים.
  • הכנת הקובות:
  • 1 בעזרת יד רטובה לקחת כדור מהמעטפת, למלא בו כף מהמלית ולסגור כך שהמעטפת תקיף את כל המלית, וליצור כדור שטוח.
  • 2 לחמם מים בסיר שטוח עם הכורכום ולבשל כ- 45 דקות את הקובות (אין לבשל את הקובות כולן בבת אחת, כדי שלא תידבקנה ולא תרד הטמפרטורה. בנוסף, לבדוק שהאורז במעטפת מבושל).
  • 3 לחמם את השמן במחבת (ראו מידע נוסף לגבי השמן), ולטגן את הקובות עד שמתקבלת מעטפת זהובה (יש לייבש את הקובות מהנוזלים לפני הטיגון).
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מי שאוהב יכול להוסיף צנוברים או צימוקים.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בקובות לאחר הטיגון. יש להשתמש בכ- 3/4 כוס שמן לטיגון - לפי הצורך. שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.5% 31.3% 41.7% 25.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.47 (0.48 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב