מצרכים למתכון
26 מנות/יחידות, 74 גרם למנה\יחידה (כ- 26 קובות (תלוי בגודל))
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתקדםדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
קובה אורז מהמטבח העיראקי
- המעטפת:
- 1 להשרות כשעה את האורז במים עם כפית מלח ולסנן.
- 2 לערבב את האורז עם חזה העוף הטחון, ביצה, פפריקה חריפה, שמן ובהרט, ולאחסן במקרר לכמה שעות לספיגת טעמים.
- המילוי:
- 1 לטגן את הבצלים הקצוצים בשמן.
- 2 להוסיף את חזה העוף הטחון, המלח, הפלפל השחור, הבהרט וההל.
- 3 להמשיך לטגן ולפורר עם מזלג כדי שלא ייווצרו גושים גדולים.
- הכנת הקובות:
- 1 בעזרת יד רטובה לקחת כדור מהמעטפת, למלא בו כף מהמלית ולסגור כך שהמעטפת תקיף את כל המלית, וליצור כדור שטוח.
- 2 לחמם מים בסיר שטוח עם הכורכום ולבשל כ- 45 דקות את הקובות (אין לבשל את הקובות כולן בבת אחת, כדי שלא תידבקנה ולא תרד הטמפרטורה. בנוסף, לבדוק שהאורז במעטפת מבושל).
- 3 לחמם את השמן במחבת (ראו מידע נוסף לגבי השמן), ולטגן את הקובות עד שמתקבלת מעטפת זהובה (יש לייבש את הקובות מהנוזלים לפני הטיגון).
- 4 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
מי שאוהב יכול להוסיף צנוברים או צימוקים.
כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בקובות לאחר הטיגון. יש להשתמש בכ- 3/4 כוס שמן לטיגון - לפי הצורך. שיטת ההכנה כוללת גם בישול.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
1.5% |
31.3% |
41.7% |
25.5% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב