דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קובה אורז
קובה אורז
קובה אורז
קובה אורז מהמטבח העיראקי

מצרכים למתכון

26 מנות/יחידות, 74 גרם למנה\יחידה (כ- 26 קובות (תלוי בגודל))

  • המעטפת
  • אורז פרסי קלאסי - 4 כוסות - סה"כ (584 גרם)
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • חזה עוף - 300 גרם
  • ביצה - יחידהL
  • פפריקה חריפה - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • שמן קנולה - 6 כפות - סה"כ (60 מ"ל)
  • בהרט - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • מים לבישול האורז - לפי הצורך
  • המילוי
  • בצלים - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    קצוצים
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון הבצלים
  • חזה עוף - 500 גרם
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • בהרט - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • הל - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • הכנת הקובות
  • כורכום - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    כמות מוערכת - ראו מידע נוסף
  • מים לבישול הקובות - לפי הצורך
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • המעטפת:
  • 1 להשרות כשעה את האורז במים עם כפית מלח ולסנן.
  • 2 לערבב את האורז עם חזה העוף הטחון, ביצה, פפריקה חריפה, שמן ובהרט, ולאחסן במקרר לכמה שעות לספיגת טעמים.
  • המילוי:
  • 1 לטגן את הבצלים הקצוצים בשמן.
  • 2 להוסיף את חזה העוף הטחון, המלח, הפלפל השחור, הבהרט וההל.
  • 3 להמשיך לטגן ולפורר עם מזלג כדי שלא ייווצרו גושים גדולים.
  • הכנת הקובות:
  • 1 בעזרת יד רטובה לקחת כדור מהמעטפת, למלא בו כף מהמלית ולסגור כך שהמעטפת תקיף את כל המלית, וליצור כדור שטוח.
  • 2 לחמם מים בסיר שטוח עם הכורכום ולבשל כ- 45 דקות את הקובות (אין לבשל את הקובות כולן בבת אחת, כדי שלא תידבקנה ולא תרד הטמפרטורה. בנוסף, לבדוק שהאורז במעטפת מבושל).
  • 3 לחמם את השמן במחבת (ראו מידע נוסף לגבי השמן), ולטגן את הקובות עד שמתקבלת מעטפת זהובה (יש לייבש את הקובות מהנוזלים לפני הטיגון).
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מי שאוהב יכול להוסיף צנוברים או צימוקים.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בקובות לאחר הטיגון. יש להשתמש בכ- 3/4 כוס שמן לטיגון - לפי הצורך. שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)156211
חלבונים (גרם)11.97 16.15
פחמימות (גרם)710
מתוכן סוכרים (גרם)0.48 0.65
שומנים (גרם)8.97 12.11
מתוכם שומן רווי (גרם)1.02 1.38
מתוכם שומן טראנס (גרם)00.01
כולסטרול (מ"ג)38.24 51.62
נתרן (מ"ג)237.32320.37
סיבים תזונתיים (גרם)0.44 0.6
מים (גרם)29.3139.57
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)7.7910.52
ויטמין B (מ"ג)5.267.1
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.07
ויטמין B3 (מ"ג)4.816.49
ויטמין B5 (מ"ג)0.480.65
ויטמין B6 (מ"ג)0.260.36
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.945.32
ויטמין B12 (מק"ג)0.20.27
ויטמין C (מ"ג)0.540.73
ויטמין D (מק"ג)0.130.18
ויטמין E (מ"ג)0.180.25
ויטמין K (מק"ג)0.921.24
סידן (מ"ג)10.8514.65
ברזל (מ"ג)0.590.79
מגנזיום (מ"ג)11.8616.01
זרחן (מ"ג)89.1120.28
אבץ (מ"ג)0.460.62
אשלגן (מ"ג)129.49174.8
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.420.57
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.330.45
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.660.9
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.580.78

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.5% 31.3% 41.7% 25.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.47 (0.48 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.