דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

40 מנות/יחידות, 46 גרם למנה\יחידה (כ- 40 בורקיטסים (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
בורקיטס חצילים וגבינה בולגרית
קטנים וטעימים מאוד
  • 1 להתחיל בקליית החצילים: לשטוף את החצילים, לחורר אותם מכל הצדדים עם מזלג ולהניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • 2 לקלות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות, רצוי בתוכנית גריל, למשך כ- 35 דקות. מומלץ להפוך אותם באמצע.
  • 3 אחרי שהחצילים נראים רכים מאוד מבפנים, להוציא מהתנור ולתת להם להתקרר קצת בתוך מסננת - לניקוז נוזלים.
  • הכנת הבצק:
  • 1 לערבב שמן, מים ומלח בקערה גדולה. להוסיף קמח בהדרגה וללוש עד לקבלת בצק רק ולא דביק.
  • 2 בהתחלה להוסיף שלוש כוסות קמח, במידת הצורך להוסיף עוד חצי כוס, אולי גם קצת יותר, לקבלת בצק קצת שומני למגע אך לא דביק ונעים לעבודה.
  • הכנת המלית:
  • 1 לפרוס את החצילים לחצי לאורך ולהוציא את תוכנם של החצילים בעזרת כף.
  • 2 לקצוץ את החציל הקלוי עם הסכין ולסנן שוב מהנוזלים. להוסיף שמן, גבינה בולגרית ותיבול ולערבב.
  • הכנת הבורקיטס:
  • 1 ליצור מהבצק כדורים בגודל כדור פינג פונג (אפשר גם גדולים יותר) ולרדד אותם לעיגולים בעובי כ- 1/2 ס"מ.
  • 2 להניח כפית מהמלית במרכז כל עיגול, לסגור לחצי עיגול ולצבוט היטב את הקצוות לסגירה הדוקה.
  • 3 להניח בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה, למרוח את הבורקיטס בביצה טרופה ולפזר מעט שומשום מעל.
  • 4 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ- 30 דקות, עד להזהבה של המאפים.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם קלייה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.2% 33.2% 12.1% 52.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.51 (0.53 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב