מצרכים למתכון
7 מנות/יחידות, 705 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
גרסא מקורית לתבשיל הפרסי
- 1 מקלפים את החצילים, חותכים לקוביות, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, משפריצים עליהם מעט ספריי שמן ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות עד להשחמה קלה.
- 2 מטגנים בסיר את הבצל בשמן עד להזהבה קלה, מוסיפים את רצועות הפלפל האדום וממשיכים בטיגון כ- 3 דקות נוספות. מוסיפים את העגבניות המגורדות ורסק העגבניות, מערבבים וממשיכים בבישול כ- 5 דקות נוספות.
- 3 מוסיפים את השום וגרגירי החומוס, ומערבבים. מניחים את כרעי העוף על החומוס, וממשיכים בבישול כ- 8 דקות נוספות על אש קטנה. מוסיפים את המים, מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה.
- 4 מוסיפים את הפלפל החריף, התבלינים והלימון הפרסי, מערבבים וממשיכים בבישול כחצי שעה.
- 5 מוסיפים את קוביות החצילים האפויות וממשיכים בבישול כ- 20 דקות נוספות.
- 6 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
הערך התזונתי לא כולל את הלימון הפרסי. שיטת ההכנה כוללת גם אפייה וטיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
6.3% |
14.1% |
51.2% |
28.4% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב