דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

17 מנות/יחידות, 84 גרם למנה\יחידה (16-18 קובות בורגול)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
קובה בורגול עיראקית
אחת הקובות הטעימות ביותר בעולם
  • 1 מכינים את המלית: במחבת עם ציפוי טפלון/קרמי מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר, מאדים ומפוררים תוך כדי ערבוב. ברגע שהבשר משנה את צבעו מוסיפים את השום, התבלינים והפטרוזיליה, וממשיכים לערבב ולאדות עוד כ- 5 דקות. בסוף מוסיפים את הצנוברים, מערבבים ומוכן.
  • 2 הכנת המעטפת: משרים את הבורגול במים כחצי שעה, מעבירים למסננת וסוחטים מנוזלים. מעבירים לקערה ומוסיפים את הסולת והקמח, ומערבבים. מוסיפים את השמן, התבלינים והביצה, וממשיכים לערבב וללוש עד לקבלת עיסה אחידה. משהים למשך כ- 20 דקות.
  • 3 לוקחים מעט מהמעטפת (כל פעם מרטיבים את הידיים), משטחים לעלה דק על כף היד, ממלאים במלית הבשר (כף בערך), סוגרים ומעצבים לאורך קערית היד צורה של קובה מאורכת.
  • 4 מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה (ראו מידע נוסף), ומוציאים על נייר סופג.
  • 5 מעדן - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש לצד טחינה ביתית. מי שאוהב יכול להחליף את המוסקט בהל.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בקובות לאחר הטיגון (1/2 כוס). יש לטגן בשמן עמוק. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.9% 36.8% 25.1% 36.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.6 (0.62 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב