מצרכים למתכון
5 מנות/יחידות, 348 גרם למנה\יחידה (ל- 4-6 סועדים)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- עד חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
חזה עוף צרוב ואפוי עם אגוזי מלך
- 1 במחבת כבדה יוצקים את שמן הזית וצורבים את חזות העוף משני הצדדים.
- 2 מעבירים לתבנית עם נייר פרגמנט, מברישים את חזות העוף במעט סילאן, מפזרים גרידת הלימון, מוסיפים מלח ופלפל שחור, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך כ- 8-10 דקות.
- 3 בזמן הזה באותה מחבת מטגנים את הבצל והפטריות, ומוסיפים את השום ואת הגזר.
- 4 מערבבים ומוסיפים את אגוזי המלך הקלויים, ממליחים ומפלפלים.
- 5 מערבבים היטב ומוסיפים את גרידת הלימון והסילאן, מערבבים היטב ומבשלים כ- 5 דקות.
- 6 מוסיפים את הבצל הירוק (שומרים קצת בצד להגשה), מערבבים ומורידים מהאש.
- 7 מוציאים את חזות העוף מהתנור, ממתינים דקה ופורסים אותם.
- 8 מניחים בכל צלחת מתערובת הירקות ואגוזי המלך ומעליה מסדרים כמה פרוסות של חזה עוף.
- 9 מטפטפים מעל מעט שמן זית ומפזרים מעט בצל ירוק (ששמרנו בצד) או עירית קצוצה.
- 10 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
מומלץ להגיש כמנה ראשונה. מומלץ להגיש בליווי אורז לבן.
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון, צריבה ואפייה.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
2.5% |
25.4% |
48.9% |
23.2% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב