דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 175 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • המרק
  • תירס מתוק -  קופסאות שימורים - סה"כ (615 גרם)
    1.5 קופסאות + קופסה אחת
  • סוכר - כף שטוחה (15 גרם)
    לא חובה
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
  • רוטב סויה דל נתרן - 5 כפות - סה"כ (50 מ"ל)
    להשתמש בסויה בהירה
  • קורנפלור - 3 כפות - סה"כ (27 גרם)
    מעורבב עם מעט מים
  • ביצה - 2 Large
    טרופות
  • הקישוט
  • עירית - 5 כפות-קצוץ - סה"כ (25 גרם)
    כף לכל מנה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מרק תירס
מרק תירס ברוטב סויה מושלם
  • 1 באמצעות בלנדר לרסק 1.5 קופסאות תירס כולל הנוזלים (קופסת תירס נוספת להשאיר כמו שהיא).
  • 2 בסיר שמים את התירס המרוסק + קופסת התירס השלמה (עם הנוזלים - לא לסנן אותם), להוסיף מים עד 3/4 מהסיר ולתבל בסוכר (לא כדאי להפריז בכמות הסוכר מכיוון שהתירס עצמו מתוק), מלח (לא להפריז - רוטב הסויה מלוח), פלפל שחור ורוטב סויה.
  • 3 להביא את המרק לרתיחה, לבשל כ- 15-20 דקות ולאחר מכן ליצוק לסיר את הקורנפלור (המעורבב עם מעט מים - מיועד להסמכת המרק), לבחוש מעט ולהמשיך לבשל כ- 8-12 דקות עד שמרק התירס מסמיך מעט.
  • 4 לטרוף את שתי הביצים ולהזליף למרק עם מזלג (כל פעם קצת). כשרואים את נטיפי הביצים צפים - זה סימן שהמרק מוכן. לקשט בעירית והרי לכם מרק תירס מושלם!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להוסיף מעט שמן שומשום לקראת סוף הבישול (טעמו של שמן השומשום דומיננטי ולכן יש להוסיף ממש מעט).

ציוד נדרש: בלנדר (רצוי ידני).

התבלינים ורוטב הסויה במתכון לפי הטעם האישי. ניתן להשתמש באבקת מרק עוף (לא חובה - אם משתמשים בכל זאת מומלץ ללא מונוסודיום גלוטמט).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.3% 7.7% 17.5% 69.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.09 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב