דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 602 גרם למנה\יחידה (כ- 7 מנות)

  • כרע עוף - 7 יחידה - סה"כ (2.45 ק"ג)
    חתוכים לשניים ומנוקים משומן
  • בטטה - 2 יחידה בינונית - סה"כ (626 גרם)
    חתוכות לרבעים לאורכן
  • פטרוזיליה - שורש בינוני (40 גרם)
    חתוך לאורך
  • סלרי - כרפס - ראש (520 גרם)
    שורש סלרי חתוך לרבעים
  • גזר - 2 יחידה בינונית ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
    חתוכים לאורכם
  • בצל - 2 יחידה בינונית - סה"כ (250 גרם)
    בצלים סגולים חתוכים לרבעים
  • המשרה
  • שמן זית - 4 כף - סה"כ (40 מ"ל)
  • שום - 4 שן
    כתושות
  • חרדל - כפית (7 גרם)
  • תימין - 2 גבעול - סה"כ (2 גרם)
    עלים משני גבעולי תימין
  • פפריקה - כף שטוחה
    מתוקה
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    גרוס

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
כרעיים בתנור עם ירקות שורש
כרעיים בתנור עם מגוון ירקות שורש
  • 1 מערבבים את כל חומרי המשרה חוץ מעלי התימין.
  • 2 מערבבים את המשרה עם כרעי העוף והירקות, ומפזרים את התימין מעל.
  • 3 מכניסים לתנור טורבו שחומם מראש ל- 200 מעלות לשעה (חוץ מהבטטות).
  • 4 באמצע האפייה (לאחר חצי שעה) הופכים את הכרעיים והירקות, ובשלב הזה מוסיפים את הבטטות.
  • 5 בתיאבון חיוך

אני לא השתמשתי בבצל סגול אך מומלץ מאוד להוסיפו.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.5% 15.9% 63.5% 17.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2022, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב