מצרכים למתכון
5 מנות/יחידות, 630 גרם למנה\יחידה (ל- 4-5 סועדים)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתקדםדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
מנה צבעונית ומשובחת
- הכנת הפסטה:
- 1 יוצרים ערימת קמח (אפשר להשתמש בקמח רגיל) על השיש או על משטח העבודה, ויוצרים באמצע גומה.
- 2 מוסיפים לבפנים את הביצים ואת החלמונים, מוסיפים גם את המלח ושמן הזית, ומערבבים את כל התערבות עד לקבלת בצק.
- 3 יוצרים מעין כדור ומניילנים היטב. מניחים במקרר לנוח לשעה לפחות.
- 4 לאחר מכן, מקמחים מעט את משטח העבודה ובעזרת מערוך משטחים את הבצק דק (מילימטר). בעזרת סכין חדה יוצרים רצועות וקרעים של פסטה (לא זורקים כלום).
- 5 מחממים מים בסיר גדול, מביאים לרתיחה, מוסיפים למים כפית מלח ואת הפסטה, מבשלים כ- 2 דקות, מסננים ושוטפים.
- הכנת המנה:
- 1 יוצקים כף שמן במחבת כבדה וצורבים את פרוסות הסינטה במחבת, לא יותר מדקה מכל צד (חשוב לא לייבש את הסינטה בבישול יתר).
- 2 ממליחים ומפלפלים, ומוציאים את הבשר לקרש חיתוך.
- 3 באותה מחבת מחממים 3 כפות שמן זית, מוסיפים את הבצל הסגול ומטגנים קלות. מוסיפים את קוביות החצילים, הכרישה, השום, הפטריות והתימין.
- 4 מערבבים הכל יחד ומוסיפים את העגבניות ופרחי הברוקולי. מבשלים עד שקליפת העגבניה מתפצחת, בערך 2-3 דקות.
- 5 פורסים את פרוסות הסינטה לרצועות ומוסיפים למחבת. מוסיפים את הפסטה ואת הבצל ירוק, מערבבים את הכל ביחד, מפזרים מעל עלי בזיליקום (אפשר עלים שלמים ואפשר לחתוך) ושיהיה בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. עגבניות השרי (שלושה סוגים) - לפי הטעם, 8-10 יחידות מכל סוג. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
3.5% |
16.2% |
30.3% |
50% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב