דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 633 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • בצל - 4 יחידות גדולות - סה"כ (1.29 ק"ג)
    חתוכים לרצועות
  • שום - 2 שיניים
    פרוסות
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לטיגון
  • קמח לבן - 2 כפות שטוחות - סה"כ (24 גרם)
  • מלח - 2 כפיות שטוחות
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • כורכום - כפית שטוחה
  • זרעי חילבה - כפית שטוחה (3 גרם)
    חילבה גרוס דק
  • מים - 7 כוסות - סה"כ (1.68 ליטר)
  • תפוח אדמה - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (507 גרם)
    קלופים וחתוכים לקוביות
  • מיץ לימון - 1/2 יחידה - סה"כ (15 מ"ל)
    סחוט
  • כוסברה - 2 כפות-קצוץ - סה"כ (10 גרם)
  • ביצה - 3 Large
    טרופות

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מרק בצל פרסי
הסוד הוא החילבה
  • 1 מטגנים בסיר בשמן את הבצלים עד לריכוך והזהבה קלה, מוסיפים את השום וממשיכים לערבב קלות למשך כ- 3 דקות נוספות. מוסיפים את הקמח, המלח, הפלפל השחור, הכורכום והחילבה, ומערבבים.
  • 2 מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, מיץ הלימון והכוסברה, ומערבבים. ממשיכים בבישול עם מכסה סגור למשך כ- 40 דקות נוספות על אש בינונית.
  • 3 מוסיפים את הביצים הטרופות, מערבבים וממשיכים בבישול כ- 5 דקות נוספות. מתקבל מרק בצל מהמטבח הפרסי שאתם חייבים לנסות!
  • 4 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. את החילבה ניתן להשיג רק בחנויות תבלינים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.4% 12.8% 14.1% 65.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.18 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב