דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 39 גרם למנה\יחידה (24 ריבועים של 4.5 על 4.5 ס"מ)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
ריבועי אגוזים דביקים
מושלמים לאירוח, צילום: יהודה סלומון
  • 1 מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים ומרפדים תבנית מלבנית 18X28 ס"מ.
  • 2 להכנת הבסיס, מערבלים את החמאה עם אבקת הסוכר לתערובת אוורירית. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה, מלח ואבקת קקאו, וממשיכים לערבל לבצק פירורי. מוסיפים את הברנדי ומערבלים רק עד שפירורי הבצק מתחילים להתאחד. משטחים את הבצק בתבנית בשכבה אחידה ומחוררים אותו בדקירות מזלג. אופים במרכז התנור במשך 15-12 דקות, רק עד שפני הבצק יבשים. מוציאים מהתנור ומנמיכים את חום התנור לבינוני?נמוך (160 מעלות).
  • 3 ממסים יחד בסיר חמאה, שוקולד, סוכר חום וסירופ תירס, מעל להבה נמוכה מאוד. טורפים היטב לתערובת חלקה. מוסיפים לתערובת השוקולד ברנדי, ביצים טרופות, תמצית וניל וקינמון, וטורפים לתערובת חלקה. מוסיפים קמח ואגוזים ומערבבים היטב.
  • 4 יוצקים את תערובת השוקולד והאגוזים על התחתית האפויה ומחזירים לתנור. אופים במשך 22-20 דקות. העוגה מוכנה כששכבת השוקולד יציבה למגע אבל פניה עדיין מבריקים ודביקים מעט.
  • 5 מצננים לגמרי לפני שחותכים לריבועים קטנים. מאחסנים בכלי בעל מכסה אטום. טעמה של העוגה משביח ביום שאחרי האפייה והיא שומרת על איכותה (במקרר) שבוע עד עשרה ימים. לפני ההגשה אפשר לבזוק על הריבועים מעט אבקת סוכר.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
במקום אגוזי המלך אפשר להשתמש בפקאנים.

ציוד נדרש: תבנית מלבנית 18X28 ס"מ.

הערך התזונתי לא כולל את סירופ התירס הבהיר. השתמשתי בכוסות מידה ובכפות מידה מהסט הבינלאומי: 1 כוס = 250-240 מ"ל, 1 כף = 15 מ"ל, 1 כפית = 5 מ"ל.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 40.5% 8.5% 50.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.68 (0.68 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב