דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 252 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
חלביבי - חמין פרסי
מעדן לשבת מהמטבח הפרסי
  • 1 משרים את השעועית למשך לילה שלם.
  • 2 מניחים בסיר את השעועית וגרונות ההודו, ומכסים במים עד גובה הגרונות.
  • 3 מבשלים במשך כחצי שעה, מדי פעם מורידים את הקצף שנוצר מעל.
  • 4 מוסיפים לסיר בזה אחר זה את הבצל, האורז, החיטה, העדשים (ירוקות או חומות), הלפת הקצוץ והתבלינים, ומערבבים. ממשיכים בבישול כ- 20-30 דקות נוספות עד שרוב המים נספגים.
  • 5 מניחים את הסיר על הפלטה למשך לילה שלם. אם התערובת סמיכה מדי מוסיפים מים לפי הצורך. מתקבל חמין פרסי מושלם!
  • 6 בתיאבון חיוך
  • טיפים והמלצות:
  • 1 אפשר להוסיף לחמין כמה יח` לפת שלמות קלופות ברגע שמניחים את הסיר על הפלטה.
  • 2 אפשרי להוסיף ביצים קשות לתבשיל.
  • 3 לקבלת תבשיל חום אפשר להוסיף שקיק תה, כפית קפה שחור או תמר. אני במקרה הזה הוספתי שקיק תה.

התמונה של התבשיל היא לפני הבישול של הפלטה ללילה שלם מכיוון שלא ניתן לצלם בשבת. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8% 9.8% 42.5% 39.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.13 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב