דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מעדן לשבת מהמטבח הפרסי

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 252 גרם למנה\יחידה (כ- 8 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 משרים את השעועית לילה שלם.
  • 2 מניחים בסיר את השעועית וגרונות ההודו, ומכסים במים עד גובה הגרונות.
  • 3 מבשלים במשך חצי שעה, מדי פעם מורידים את הקצף שנוצר מעל.
  • 4 מוסיפים לסיר בזה אחר זה את הבצל, האורז, החיטה, העדשים (ירוקות או חומות), הלפת הקצוץ והתבלינים, ומערבבים.
  • 5 ממשיכים בבישול כ- 20-30 דקות נוספות עד שרוב המים נספגים.
  • 6 מניחים את הסיר על הפלטה לילה שלם.
  • 7 אם התערובת סמיכה מדי מוסיפים מים לפי הצורך.
  • 8 בתיאבון חיוך
  • טיפים והמלצות:
  • 1 אפשר להוסיף לחמין כמה יח` לפת שלמות קלופות ברגע שמניחים את הסיר על הפלטה
  • 2 כמו כן אפשרי להוסיף ביצים קשות לתבשיל
  • 3 לקבלת תבשיל חום אפשר להוסיף שקיק תה, או כפית קפה שחור, או תמר
  • אני במקרה הזה הוספתי שקיק תה
טיפ למתכון
אפשר להוסיף לחמין כמה יחידות לפת שלמות וקלופות ברגע שמניחים את הסיר על הפלטה. כמו כן, אפשרי להוסיף ביצים קשות לתבשיל. לקבלת תבשיל חום אפשר להוסיף שקיק תה, או כפית קפה שחור או תמר. אני במקרה הזה הוספתי שקיק תה.

התמונה של התבשיל היא לפני הבישול של הפלטה ללילה שלם מכיוון שלא ניתן לצלם בשבת.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)419166
חלבונים (גרם)42.17 16.76
פחמימות (גרם)3916
מתוכן סוכרים (גרם)2.75 1.09
שומנים (גרם)9.73 3.87
מתוכם שומן רווי (גרם)2.77 1.1
כולסטרול (מ"ג)152.7 60.69
נתרן (מ"ג)373.55148.46
סיבים תזונתיים (גרם)7.82 3.11
מים (גרם)152.5160.61
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.250.1
ויטמין B (מ"ג)4.711.87
ויטמין B1 (מ"ג)0.160.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.280.11
ויטמין B3 (מ"ג)2.611.04
ויטמין B5 (מ"ג)1.210.48
ויטמין B6 (מ"ג)0.380.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)68.6627.29
ויטמין B12 (מק"ג)0.290.11
ויטמין C (מ"ג)8.293.3
ויטמין D (מק"ג)0.250.1
ויטמין E (מ"ג)0.870.35
ויטמין K (מק"ג)5.72.27
סידן (מ"ג)76.5930.44
ברזל (מ"ג)3.891.55
מגנזיום (מ"ג)39.3215.63
זרחן (מ"ג)221.9288.19
אבץ (מ"ג)9.523.78
אשלגן (מ"ג)423.02168.12
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.981.19
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.120.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)2.380.95
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.20.88
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.820.72

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.9% 9.8% 42.6% 39.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
צ'ורוס קל להכנה

צ'ורוס קל להכנה

דונאטס קינמון בתנור

דונאטס קינמון בתנור

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

סופגניות קלאסיות

סופגניות קלאסיות

כנאפה בתנור

כנאפה בתנור

סופגניות פיסטוק

סופגניות פיסטוק

תבליני חורף: עובדות שכדאי לדעת

תבליני חורף: עובדות שכדאי לדעת

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪