דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 71 גרם למנה\יחידה (כ- 20 לביבות כרישה (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לביבות כרישה
לביבות כרישה שמזכירות טעם של בית
  • 1 בסיר עם מי מלח לבשל את הכרישות ותפוחי האדמה למשך כחצי שעה עד לריכוך, להעביר למסננת, לסחוט את הנוזלים ולרסק בממחה (כמו פירה).
  • 2 להוסיף את הביצים, פירורי הלחם, התבלינים והקמחים, ולערבב היטב לקבלת מרקם אחיד.
  • 3 לטגן את הלביבות בשמן עמוק (ראו מידע נוסף) עד להשחמה יפה ולהעביר לנייר סופג. מתקבלות לביבות כרישה ביתיות וטעימות במיוחד!
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
למראה חגיגי יותר - לפני הטיגון לקמח בפירורי לחם משני הצדדים ולטגן. בפסח אפשר להכין במקום הקמחים עם קמח מצה.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בלביבות לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק, כך שיהיה צורך להשתמש בכמות גדולה יותר של שמן (בערך כוס). הערך התזונתי לא כולל את מי הבישול. הקרדיט למתכון הוא לאמא שלי - שרה אוסטר. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.2% 36.4% 9.8% 49.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.61 (0.66 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב