מצרכים למתכון
10 מנות/יחידות, 356 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
ארוחת צהריים בצלייה איטית בתנור
- 1 לטגן את הבצל בשמן עד להשחמה ולהניח בסיר קדרה. לטגן גם את כרעי העוף משני הצדדים כמספר דקות עד להשחמה קלה ולהניח בקדרה. את המחבת להניח בצד עם נוזלי הטיגון - נשתמש בה בהמשך.
- 2 לפזר בסיר הקדרה את תפוחי האדמה הקטנים עם הקליפה, ולהוסיף גם את הפטריות והערמונים.
- 3 במחבת שטיגנו בה את העוף נותר השמן, ועל אש בינונית להוסיף את הטריאקי, הסילאן והיין האדום, לערבב ולהביא לצמצום הרוטב למשך כמה דקות ברתיחה, עד שהמרקם משתנה לרוטב סמיך יותר - ולהוסיף לקדרה.
- 4 אל קערה קטנה למזוג את המים הרותחים, להוסיף את כל התבלינים ולערבב. להוסיף לקדרה ולערבב בעזרת היידים כדי שהתיבול והרוטב ייספגו.
- 5 לאפות את סיר הקדרה מכוסה בחום של 200 מעלות למשך כחצי שעה ועוד כשעה וחצי בחום של 170 מעלות (לא להסיר את המכסה).
- 6 בתיאבון

ציוד נדרש: סיר קדרה/סיר לבישול איטי.
במתכון כתוב בכרעי העוף "חלקים אכילים בלבד" רק לשם חישוב הערך התזונתי. יש להשתמש בכרעי עוף רגילים. הערך התזונתי לא כולל את הערמונים. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
3.2% |
15.5% |
49.3% |
32% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב