דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוף בקדרה עם תפוחי אדמה קטנים
עוף בקדרה עם תפוחי אדמה קטנים
ארוחת צהריים בצלייה איטית בתנור

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 425 גרם למנה\יחידה (כ- 10 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לטגן את הבצל בשמן עד השחמה ולהניח בסיר קדרה.
  • 2 לטגן את העוף משני הצדדים במחבת כמספר דקות עד השחמה קלה ולהניח בקדרה.
  • 3 את המחבת להניח בצד עם נוזלי הטיגון - נשתמש בה בהמשך.
  • 4 את תפוחי האדמה הקטנים עם הקליפה לפזר בקדרה.
  • 5 להוסיף את הפטריות וגם את הערמונים לקדרה.
  • 6 במחבת שטיגנו בו את העוף נותר השמן, ועל אש בינונית להוסיף את הטריאקי, הסילאן והיין האדום, לערבב ולהביא לצמצום את הרוטב כמה דקות ברתיחה, עד שהמרקם משתנה לרוטב סמיך יותר - ולהוסיף לקדרה.
  • 7 בקערה קטנה להניח את כוס המים הרותחים, להוסיף את הבהרט, אבקת מרק העוף או המלח, הפלפל השחור והכורכום.
  • 8 להוסיף לקדרה ולערבב בעזרת היידים כדי שהתיבול והרוטב ייספגו.
  • 9 בסיר מכוסה לאפות על 200 מעלות למשך חצי שעה ועוד שעה וחצי על 170 מעלות (לא להסיר את המכסה).
  • 10 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר קדרה/סיר לבישול איטי.

הערך התזונתי לא כולל את הערמונים. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אניטה חיים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)567133
חלבונים (גרם)63.08 14.85
פחמימות (גרם)287
מתוכן סוכרים (גרם)3.61 0.85
שומנים (גרם)19.21 4.52
מתוכם שומן רווי (גרם)4.65 1.09
כולסטרול (מ"ג)197.56 46.5
נתרן (מ"ג)365.1585.94
סיבים תזונתיים (גרם)2.85 0.67
מים (גרם)304.9371.77
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)37.818.9
ויטמין B (מ"ג)20.884.91
ויטמין B1 (מ"ג)0.290.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.60.14
ויטמין B3 (מ"ג)15.13.55
ויטמין B5 (מ"ג)3.70.87
ויטמין B6 (מ"ג)1.160.27
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)40.189.46
ויטמין B12 (מק"ג)0.740.17
ויטמין C (מ"ג)14.013.3
ויטמין D (מק"ג)0.110.03
ויטמין E (מ"ג)0.030.01
ויטמין K (מק"ג)2.110.5
סידן (מ"ג)47.5711.2
ברזל (מ"ג)3.750.88
מגנזיום (מ"ג)80.1618.87
זרחן (מ"ג)470.69110.78
אבץ (מ"ג)7.351.73
אשלגן (מ"ג)1,031242.71
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)4.261
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.180.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)3.560.84
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)6.21.46
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)5.421.28

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.5% 17% 55.7% 24.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.22 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.