דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוף בקדרה עם תפוחי אדמה קטנים
עוף בקדרה עם תפוחי אדמה קטנים
ארוחת צהריים בצלייה איטית בתנור

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 356 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לטגן את הבצל בשמן עד להשחמה ולהניח בסיר קדרה. לטגן גם את כרעי העוף משני הצדדים כמספר דקות עד להשחמה קלה ולהניח בקדרה. את המחבת להניח בצד עם נוזלי הטיגון - נשתמש בה בהמשך.
  • 2 לפזר בסיר הקדרה את תפוחי האדמה הקטנים עם הקליפה, ולהוסיף גם את הפטריות והערמונים.
  • 3 במחבת שטיגנו בה את העוף נותר השמן, ועל אש בינונית להוסיף את הטריאקי, הסילאן והיין האדום, לערבב ולהביא לצמצום הרוטב למשך כמה דקות ברתיחה, עד שהמרקם משתנה לרוטב סמיך יותר - ולהוסיף לקדרה.
  • 4 אל קערה קטנה למזוג את המים הרותחים, להוסיף את כל התבלינים ולערבב. להוסיף לקדרה ולערבב בעזרת היידים כדי שהתיבול והרוטב ייספגו.
  • 5 לאפות את סיר הקדרה מכוסה בחום של 200 מעלות למשך כחצי שעה ועוד כשעה וחצי בחום של 170 מעלות (לא להסיר את המכסה).
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר קדרה/סיר לבישול איטי.

במתכון כתוב בכרעי העוף "חלקים אכילים בלבד" רק לשם חישוב הערך התזונתי. יש להשתמש בכרעי עוף רגילים. הערך התזונתי לא כולל את הערמונים. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אניטה חיים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)432121
חלבונים (גרם)43.33 12.18
פחמימות (גרם)288
מתוכן סוכרים (גרם)3.61 1.02
שומנים (גרם)13.63 3.83
מתוכם שומן רווי (גרם)3.18 0.89
כולסטרול (מ"ג)132.7 37.29
נתרן (מ"ג)298.9183.99
סיבים תזונתיים (גרם)2.85 0.8
מים (גרם)261.9973.61
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)25.397.13
ויטמין B (מ"ג)15.244.28
ויטמין B1 (מ"ג)0.230.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.430.12
ויטמין B3 (מ"ג)10.863.05
ויטמין B5 (מ"ג)2.780.78
ויטמין B6 (מ"ג)0.90.25
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)33.979.55
ויטמין B12 (מק"ג)0.490.14
ויטמין C (מ"ג)14.013.94
ויטמין D (מק"ג)0.110.03
ויטמין E (מ"ג)0.030.01
ויטמין K (מק"ג)2.110.59
סידן (מ"ג)39.2911.04
ברזל (מ"ג)2.840.8
מגנזיום (מ"ג)63.617.87
זרחן (מ"ג)342.3596.19
אבץ (מ"ג)5.131.44
אשלגן (מ"ג)859.49241.5
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.90.82
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.120.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)2.430.68
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)4.171.17
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)3.651.02

מתכונים חלופיים

המלצות AI

ניתן להתייעץ ולקבל משוב על המתכון.
רוצים לקבל עזרה מדיאטנית ה-AI שלנו? משף ה-AI שלנו?

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.2% 15.5% 49.3% 32%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.2 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.