דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 86 גרם למנה\יחידה (כ- 24 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מקרוט
מעדן מתוק לפורים
  • 1 לערבב את חומרי הבצק לתערובת אחידה ולהשהות בצד כחצי שעה.
  • 2 לערבב היטב את חומרי המילוי (אפשר בידיים משומנות מעט).
  • 3 ליצור 4 גלילים מאורכים בקוטר 2 ס"מ בערך.
  • 4 לחלק את הבצק ל- 4 חלקים, לרדד במערוך למלבן, להניח את גליל התמרים על הבצק, לסגור משני הצדדים ולגלגל מעט.
  • 5 לחלק ל- 6 חלקים, כל חלק לסגור בצד עם מעט תערובת הסולת - ליצור מעין "קובות" מלבניות.
  • 6 להניח על נייר אפייה, לחרוץ אלכסונים עם סכין לדוגמא וגם כדי שהרוטב ייכנס בחריצים.
  • 7 לאפות על 180 מעלות במשך 25-30 דקות עד להזהבה יפה.
  • 8 לבשל את חומרי הרוטב כ- 15-20 דקות, עד שמסמיך (אפשר להוסיף 2 כפות דבש לאחר בישול הרוטב).
  • 9 לאחר האפייה להכניס לרוטב ל- 2 דקות, לפזר סוכריות או שומשום.
  • 10 בתיאבון וחג פורים שמח חיוך
טיפ למתכון
המקרוט טעים יותר אחרי יום לאחר שספג את הרוטב. לאחר בישול הרוטב ניתן להוסיף 2 כפות דבש.

יש מוצר שנקרא תמרים בווקום ללא חרצנים. מעבדים עם הידיים כמו בצק ויוצרים גליל על משטח עבודה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3% 12.7% 6.3% 78%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.16 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב