דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 529 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סיגר לוקוס ודניס על סלט קשיו ופרחי כרובית
סיגרים במילוי דגים
  • הכנת הסיגרים:
  • 1 בעזרת סכין חדה קוצצים את הדגים לקוביות קטנות (שימו לב שיש להשתמש בפילה דניס ולא בפרידה - כתוב רק לצורך הערך התזונתי במתכון). שורפים את הגמבה על הגז על להבה גדולה עד שכל הקליפה נשרפת, מקלפים, מנקים מגרעינים וחותכים לקוביות קטנות.
  • 2 מחממים מעט שמן זית (2 כפות) במחבת כבדה, מוסיפים את הגמבה, גרידת הלימון והשום, מערבבים ומוסיפים את הדגים. מערבבים ומקפיצים הכל ביחד עד לבישול עדין של הדג - אין צורך לבשל יותר מדי את הדג.
  • 3 ממליחים ומפלפלים לפי הטעם, מוסיפים חצי מכמות הכוסברה הקצוצה, מורידים מהאש ומעבירים למסננת.
  • 4 לאחר שהתערובת התקררה ממלאים כמות שווה בכל עלה סיגר, מגלגלים לצורת סיגר ומדביקים בעזרת ביצה טרופה.
  • 5 שוברים 2-3 ביצים לקערה וטורפים. מוסיפים מלח ופלפל, טובלים בפנים את הסיגר ומצפים בפנקו. מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק (ראו מידע נוסף) ומטגנים עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג.
  • הכנת הסלט:
  • 1 מנקים את הכרובית ומפרידים לפרחים קטנים.
  • 2 מחממים סיר עם מים, מוסיפים מלח וחולטים את הכרובית חליטה קצרה במשך 2 דקות. מוציאים למי קרח.
  • 3 מחממים מעט שמן זית במחבת, מוסיפים את הקשיו ואת פרחי הכרובית, מקפיצים מעט, מוסיפים מלח ופלפל, מוסיפים מיץ לימון ומערבבים היטב.
  • 4 מוסיפים את מחצית הכוסברה הקצוצה שנותרה ומורידים מהאש.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש את המנה בליווי טחינה או יוגורט.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסיגרים לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק, כך שיהיה צורך להשתמש בכמות גדולה יותר של שמן. שיטת ההכנה כוללת גם חליטה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.6% 30.1% 32.3% 32%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.47 (0.51 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב