דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 80 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פשטידת מצות עם פטריות
פשטידה לפסח עם מצות ופטריות
  • 1 במחבת מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות וממשיכים בטיגון קל כ- 5 דקות נוספות. מוסיפים למחבת את שיני השום הכתושות, מנמיכים את הלהבה וממשיכים בטיגון קל למשך כ- 5 דקות נוספות, מצננים ומעבירים לקערה.
  • 2 מרטיבים היטב את המצות (אפילו להשרות אותן במים כ- 2-3 דקות), מייבשים במגבת, שוברים אותן לחתיכות קטנות ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם את הכוסברה, הביצים, קמח המצה והתבלינים, ומערבבים היטב עד לאיחוד המצרכים.
  • 3 מחממים 2 כפות שמן במחבת, מוסיפים את התערובת ומהדקים היטב למחבת. מטגנים כ- 2-3 דקות על אש גבוהה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים בטיגון כ- 7-8 דקות נוספות. הופכים את הפשטידה בעזרת צלחת גדולה, מוסיפים כף שמן, מחזירים את הפשטידה למחבת, מטגנים על להבה גבוהה כ- 2 דקות, מנמיכים את הלהבה וממשיכים בטיגון כ- 7-8 דקות נוספות. מצננים ופורסים.
  • 4 בתיאבון וחג שמח חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. אפשר להכין את הפשטידה גם עם לחם (לא בפסח).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.2% 18.9% 19.8% 58.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.25 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב