דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פשטידת מצות עם פטריות
פשטידת מצות עם פטריות
פשטידת מצות עם פטריות
פשטידה לפסח עם מצות ופטריות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 80 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 במחבת מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות וממשיכים בטיגון קל כ- 5 דקות נוספות. מוסיפים למחבת את שיני השום הכתושות, מנמיכים את הלהבה וממשיכים בטיגון קל למשך כ- 5 דקות נוספות, מצננים ומעבירים לקערה.
  • 2 מרטיבים היטב את המצות (אפילו להשרות אותן במים כ- 2-3 דקות), מייבשים במגבת, שוברים אותן לחתיכות קטנות ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם את הכוסברה, הביצים, קמח המצה והתבלינים, ומערבבים היטב עד לאיחוד המצרכים.
  • 3 מחממים 2 כפות שמן במחבת, מוסיפים את התערובת ומהדקים היטב למחבת. מטגנים כ- 2-3 דקות על אש גבוהה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים בטיגון כ- 7-8 דקות נוספות. הופכים את הפשטידה בעזרת צלחת גדולה, מוסיפים כף שמן, מחזירים את הפשטידה למחבת, מטגנים על להבה גבוהה כ- 2 דקות, מנמיכים את הלהבה וממשיכים בטיגון כ- 7-8 דקות נוספות. מצננים ופורסים.
  • 4 בתיאבון וחג שמח חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. אפשר להכין את הפשטידה גם עם לחם (לא בפסח).

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)112140
חלבונים (גרם)4.6 5.77
פחמימות (גרם)1417
מתוכן סוכרים (גרם)0.53 0.66
שומנים (גרם)4.4 5.52
מתוכם שומן רווי (גרם)0.81 1.01
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)63.24 79.36
נתרן (מ"ג)332.89417.74
סיבים תזונתיים (גרם)0.74 0.92
מים (גרם)27.7634.84
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)46.658.47
ויטמין B (מ"ג)0.690.86
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.12
ויטמין B3 (מ"ג)0.120.15
ויטמין B5 (מ"ג)0.330.41
ויטמין B6 (מ"ג)0.10.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)12.8716.16
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.19
ויטמין C (מ"ג)3.394.25
ויטמין D (מק"ג)0.350.44
ויטמין E (מ"ג)0.330.41
ויטמין K (מק"ג)18.222.83
סידן (מ"ג)23.9230.01
ברזל (מ"ג)0.530.67
מגנזיום (מ"ג)5.777.24
זרחן (מ"ג)46.2658.05
אבץ (מ"ג)0.320.4
אשלגן (מ"ג)86.05107.98
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.350.43
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.280.36
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.640.81
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.60.75

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.2% 18.9% 19.8% 58.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.25 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.