דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לזניה חלבית לפסח
לזניה חלבית לפסח
לזניה חלבית כשרה לפסח

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 245 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 הכנת הרוטב: מטגנים את הבצל בשמן על אש בינונית עד להשחמה. מוסיפים את העגבניות הפרוסות ומבשלים מספר דקות, מוסיפים את רסק העגבניות והמים, ומערבבים. מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם, מבשלים מספר דקות עד שהרוטב מסמיך מעט וזהו - הרוטב מוכן.
  • 2 הכנת תערובת הגבינות: בקערה מערבבים את הקוטג`, הגבינה הלבנה, הביצה, המלח והפלפל השחור.
  • 3 סידור הלזניה בתבנית פיירקס: לפני השכבה הראשונה ישר על התבנית שמים מעט מרוטב העגבניות ועליו 2 מצות רטובות. שכבה ראשונה: 2 מצות רטובות ומעל תערובת הגבינות. שכבה שנייה: 2 מצות רטובות ומעל תערובת הגבינות. שכבה שלישית ואחרונה: מוזגים את רוטב העגבניות ומפזרים את הגבינה הצהובה מעל.
  • 4 אופים את הלזניה בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 35-40 דקות (אין צורך בנייר כסף). מתקבלת לזניה מושלמת וכשרה לפסח.
  • 5 בתיאבון וחג שמח חיוך
טיפ למתכון
מתאים לארוחת ערב בחול המועד בליווי סלט ירוק. ניתן שלא להשתמש בגבינה צהובה לפיזור מעל. אפשרי להוסיף שום לאחר טיגון הבצל לדקתיים ולהוסיף את הרסק. ניתן להשתמש בגבינות שיש בבית.

ציוד נדרש: תבנית פיירקס.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אניטה חיים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)249102
חלבונים (גרם)13.92 5.69
פחמימות (גרם)3213
מתוכן סוכרים (גרם)3.41 1.39
שומנים (גרם)7.83 3.2
מתוכם שומן רווי (גרם)1.88 0.77
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)46.9 19.17
נתרן (מ"ג)451.56184.59
סיבים תזונתיים (גרם)2.21 0.9
מים (גרם)133.654.61
ליקופן (מ"ג)1.750.71
ויטמין A (מק"ג)37.3115.25
ויטמין B (מ"ג)0.950.39
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.440.18
ויטמין B5 (מ"ג)0.260.1
ויטמין B6 (מ"ג)0.130.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)17.927.32
ויטמין B12 (מק"ג)0.080.03
ויטמין C (מ"ג)187.36
ויטמין D (מק"ג)0.490.2
ויטמין E (מ"ג)0.840.35
ויטמין K (מק"ג)2.340.96
סידן (מ"ג)216.988.67
ברזל (מ"ג)0.760.31
מגנזיום (מ"ג)11.944.88
זרחן (מ"ג)48.5319.84
אבץ (מ"ג)0.30.12
אשלגן (מ"ג)214.387.6
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.250.1
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.210.09
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.340.14
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.320.13

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4% 14.1% 25.1% 56.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.18 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה