דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קובה לפסח עם מצות ובשר טחון

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 137 גרם למנה\יחידה (כ- 10 קובות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 הכנת המלית: מאדים את הבשר במחבת (ציפוי טפלון/קרמי - אין צורך בשמן - בבשר עצמו יש מספיק שומן), תוך כדי ערבוב מדי פעם. כשהבשר משנה את צבעו מוסיפים את הבצל, השום והתבלינים, וממשיכים לערבב עוד כ- 8 דקות עד שהבצל מתרכך והבשר מוכן.
  • 2 הכנת המעטפת: שוברים את המצות, מעבירים למעבד מזון וגורסים דק. מעבירים את המצות הגרוסות לקערה, מוסיפים את המלח, הפלפל השחור והמים הרותחים, ומערבבים היטב. מצננים מעט, מוסיפים את הביצים ומערבבים שוב. משהים את העיסה כ- 5 דקות לפני ההכנה (בכדי שהמצות תספחנה נוזלים).
  • 4 הרכבת הקובות: בידיים רטובות לוקחים מעט מהעיסה, ממלאים בערך כף ממלית הבשר, סוגרים ויוצרים צורה של קובה (רצוי להכין קובות מכל העיסה לקראת הטיגון ולא תוך כדי).
  • 5 מטגנים עד הזהבה משני הצדדים (שימו לב למידע הנוסף). מוציאים ומניחים על נייר סופג.
  • 6 מעדן - חג פסח שמח חיוך
טיפ למתכון
אפשר גם לאפות - רצוי לשמן מעט את הקובות לפני (אפשר גם בתרסיס שמן), רק יש לקחת בחשבון שבאפייה יוצא מעט יותר יבש אבל לדעתי עדיין טעים מאוד.

ציוד נדרש: מחבת בציפוי טפלון/קרמי.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בקובות לאחר הטיגון. ייתכן שימוש רב יותר של שמן לצורך הטיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. במידה ורוצים להכין יותר קובות, אפשר כמובן להכפיל כמויות... בהצלחה!

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)233170
חלבונים (גרם)13.07 9.56
פחמימות (גרם)2417
מתוכן סוכרים (גרם)0.5 0.37
שומנים (גרם)9.38 6.86
מתוכם שומן רווי (גרם)1.79 1.31
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)73.39 53.69
נתרן (מ"ג)840.18614.61
סיבים תזונתיים (גרם)1.51 1.1
מים (גרם)84.4161.75
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)21.8515.99
ויטמין B (מ"ג)2.641.93
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.120.09
ויטמין B3 (מ"ג)1.921.4
ויטמין B5 (מ"ג)0.410.3
ויטמין B6 (מ"ג)0.160.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)9.887.23
ויטמין B12 (מק"ג)1.050.77
ויטמין C (מ"ג)0.630.46
ויטמין D (מק"ג)0.280.2
ויטמין E (מ"ג)0.260.19
ויטמין K (מק"ג)0.920.67
סידן (מ"ג)18.6413.63
ברזל (מ"ג)1.240.91
מגנזיום (מ"ג)11.798.62
זרחן (מ"ג)98.4872.04
אבץ (מ"ג)2.161.58
אשלגן (מ"ג)151.17110.59
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.270.2
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.220.16
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.520.38
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.480.35

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.2% 19.7% 27.5% 49.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.27 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.