דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אגרול כשר לפסח עם מצות

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 132 גרם למנה\יחידה (14-16 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 להרטיב את המצות ולהניח בצד שיתייבשו.
  • 2 הכנת הירקות - לטגן עם שמן את הבצל קלות עד להזהבה, להוסיף את שאר הירקות ולאדות עד לריכוך, להניח בצד (את גבעול הסלרי יש לחתוך לפרוסות דקות ואת העלים לקצוץ).
  • 3 הכנת הרוטב - לשים במחבת שמן זית, בקערית לשים את שאר המרכיבים, לערבב ולשפוך למחבת. לצמצם את הרוטב תוך כדי תיקון תיבול.
  • 4 לשפוך את הירקות בחזרה לרוטב, לערבב עד לספיגת כל הטעמים עם הירקות ולהסיר מהאש שיתקרר.
  • 5 להניח על נייר פרגמנט מצה אחת, להניח בקצה של המצה קצת מהירקות ולהתחיל לגלגל תוך כדי שנעזרים בנייר פרגמנט כמו גלגול רולדה או סושי. לחזק את הגלגול של המצה תוך כדי הידוק, לאחר יצירת גלגול להניח בצד וכך את כל המצות.
  • 6 בקערה אחת לטרוף את הביצים עם חצי כפית אבקת מרק עוף ומים. בקערה שנייה לערבב קמח מצה עם כפית אבקת מרק עוף.
  • 7 לטבול את המצה בביצה ואחר כך בקמח מצה, להניח במחבת ולטגן קלות מכל הצדדים עם 3-4 כפות שמן.
  • 8 לאחר שהתקררו האגרולים לחתוך באלכסון ולהגיש.
  • 9 פסח שמח חיוך

אפשר להשתמש גם בשום כתוש מצנצנת ולא שום טרי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות ליאת גריסרו

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)161122
חלבונים (גרם)4.86 3.68
פחמימות (גרם)2720
מתוכן סוכרים (גרם)4.51 3.41
שומנים (גרם)4.75 3.6
מתוכם שומן רווי (גרם)0.63 0.48
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)33.82 25.6
נתרן (מ"ג)361.43273.54
סיבים תזונתיים (גרם)1.81 1.37
מים (גרם)90.2568.3
ויטמין A (מק"ג)148.73112.56
ויטמין B (מ"ג)0.880.66
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.280.21
ויטמין B5 (מ"ג)0.30.23
ויטמין B6 (מ"ג)0.140.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)25.5419.33
ויטמין B12 (מק"ג)0.080.06
ויטמין C (מ"ג)21.7316.44
ויטמין D (מק"ג)0.190.14
ויטמין E (מ"ג)0.340.26
ויטמין K (מק"ג)58.644.35
סידן (מ"ג)42.6932.31
ברזל (מ"ג)0.390.3
מגנזיום (מ"ג)13.3610.11
זרחן (מ"ג)48.9337.03
אבץ (מ"ג)0.310.23
אשלגן (מ"ג)196.76148.91
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.220.17
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.180.13
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.350.26
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.320.24

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.8% 12.5% 12.8% 69.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.16 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.