דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 284 גרם למנה\יחידה (כ- 8 מנות (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פאי תפוחים עם צימוקים ואגוזי מלך
פאי תפוחים ביתי במלית נהדרת
  • 1 לחמם תנור לחום של 170 מעלות.
  • 2 הכנת המילוי: את התפוחים הקלופים והפרוסים להקפיץ במחבת עם החמאה והסוכר החום (לא להקפיץ יתר על המידה). להוסיף אליהם את הצימוקים, האגוזים והקינמון, ולשים בצד להצטננות.
  • 3 הכנת הקלתית: לעבד את כל המצרכים לבצק (אפשר בהחלט ידנית - אין צורך במיקסר). לשטח את הבצק בתבנית פאי (לשים משקולת של קטניות לשמירת הצורה) ולאפות עד להזהבה קלה כ- 15 דקות.
  • 4 להוציא את הבצק האפוי, למרוח ריבה ומעליה להניח את תערובת התפוחים שהצטננה בינתיים.
  • 5 ללוש לבצק את "בצק הפירורים" כמו הבצק של הקלתית.
  • 6 לפורר את הבצק מעל מלית התפוחים (ניתן לעשות צורות על הפאי וכל מה שעולה לדמיונכם) ולהמשיך לאפות כ- 20 דקות או עד להזהבה.
  • 7 לסיומת כשהעוגה מתקררת לפדר כ- 2 כפות אבקת סוכר לפי הטעם.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר לוותר על הסוכר החום בשל מתיקות הריבה - לפי טעם אישי. אני השתמשתי בריבת ענבים - אפשר גם ריבת משמש או ריבת תפוז - מה שאוהבים.

ציוד נדרש: תבנית פאי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.4% 21.1% 6.9% 70.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.28 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב