דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 183 גרם למנה\יחידה (כ- 15 מאפים)

  • הבצק
  • קמח לבן - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (500 גרם)
  • שמרים יבשים - שקית (11 גרם)
  • מלח - כפית שטוחה
  • סוכר - כפית שטוחה (5 גרם)
  • ביצה - Large
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • מים - כוס (240 מ"ל)
    פושרים - לפי הצורך
  • המילוי
  • פטריות - חבילה (210 גרם)
    סלסלת פטריות חתוכות
  • תרד - 2 כוסות - סה"כ (80 גרם)
    חלוט במי מלח
  • מים - 1 ליטר
  • מלח - כף שטוחה
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    חתוך לקוביות
  • צנוברים - 2 כפות - סה"כ (28 גרם)
    קלויים
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • ציפוי המאפים
  • ביצה - Large
    טרופה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מאפה שמרים במילוי תרד ופטריות
מאפים ביתיים נהדרים עם שילוב תרד ופטריות
  • 1 לערבב את כל המצרכים של הבצק, ללוש כ- 10 דקות לישה ידנית עד לקבלת בצק רך ונעים למגע ולהתפיח כשעה וחצי (רצוי עד להכפלת הנפח).
  • 2 בינתיים לטגן בשמן את הבצל עד להשחמה, להוסיף את הפטריות והתרד (התרד צריך להיות חלוט במי מלח - ליטר המים וכף המלח), להוסיף את הצנוברים, להמשיך לטגן עוד כמה דקות, לתבל לפי הטעם ולקרר.
  • 3 לחלק את הבצק לכדורים בגודל הרצוי ולמלא כל כדור ממלית
  • התרד והפטריות.
  • 4 לעצב כל צורה אפשרית שרוצים, למרוח בביצה טרופה ולאפות בחום של 180 מעלות למשך כ- 25 דקות או עד שמשחים.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. זמן ההכנה כולל את זמן ההתפחה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.9% 27.2% 12.3% 58.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.38 (0.39 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב