מצרכים למתכון
30 מנות/יחידות, 80 גרם למנה\יחידה (כ- 30 יחידות בליני גיאורגי)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
מעדן לפסח מהמטבח הגיאורגי
- 1 מערבבים יחד בקערה את קמח המצה, קמח תפוחי האדמה והמלח, ומוסיפים את המים הפושרים בהדרגה תוך כדי ערבוב בעזרת מטרפה ידנית. מוסיפים את השמן והביצים, וממשיכים לטרוף עד קבלת מרקם חלק. מעבירים את הבלילה דרך מסננת.
- 2 מחממים על הגז מחבת מיוחדת לבלינצ`ס (אם יש רצוי אפילו שתיים להכנה מהירה יותר) ומשמנים מעט לפעם הראשונה. מרימים את המחבת ויוצקים את הבלילה בעזרת מצקת. בתנועת סיבוב מהירה מכסים את פני המחבת בבלילה, מטים לצד ואת השארית יוצקים לקערה.
- 3 משהים את המחבת עם הבלילה כדקה על הגז על אש בינונית (אין צורך להפוך). עושים כך עם שאר הבלילה (כשמדי פעם מערבבים את הבלילה בעזרת מצקת ורצוי לצנן מעט את המחבת לפני שיוצקים שוב מהבלילה), ועורמים את העלים על צלחת.
- 4 מכינים את המלית: מאדים ומפוררים את הבשר על מחבת (ציפוי טפלון/קרמי). ברגע שהבשר משנה את צבעו מוסיפים את הבצל, השום, התבלינים והפטרוזיליה בסוף, ממשיכים לאדות עד ריכוך הבצל ומצננים.
- 5 ממלאים את העלים במלית הבשר (בערך כף גדושה), מגלגלים ומטגנים. אם בוחרים לטגן אז יש לטגן עם כרבע כוס שמן. אפשר גם לאפות: להניח על נייר אפייה משומן, למרוח מעל מעט שמן (אפשר גם בתרסיס שמן) ולאפות בחום בינוני של 180 מעלות במשך כרבע שעה עד הזהבה.
- 6 מעדן - בתיאבון וחג שמח
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
הערך התזונתי הוא לבליני אפוי ולא מטוגן בשמן. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ואידוי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
1.8% |
18.4% |
43.1% |
36.7% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב