דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

40 מנות/יחידות, 59 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלביבות)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לביבות אורז וירקות
לביבות אורז קלות להכנה
  • 1 קולפים, קוצצים ומטגנים את הבצל בשמן בסיר עד להזהבה.
  • 2 קולפים ומגררים את הגזר במגררת עבה, מוסיפים לסיר, בוחשים ומטגנים כדקה-שתיים.
  • 3 מוסיפים את האורז ומערבבים. מוסיפים את המלח, הפלפל השחור, תערובת הירקות והמים, ומביאים לרתיחה. ניתן להשתמש בירקות טריים קצוצים או קפואים משקית לפי הטעם (2-3 כוסות).
  • 4 מכסים ומעבירים את הסיר ללהבה נמוכה. לאחר כ- 20 דקות בודקים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. האורז צריך להיות דביק. במידה והוא לא דביק מוסיפים עוד כחצי כוס מים וממשיכים לבשל עד שמתקבלת עיסה. ממשיכים כל כ- 5 דקות לבדוק ולהוסיף מים במידת הצורך.
  • 5 מקררים את התערובת, מוסיפים את הביצים ולשים בידיים לחות עד לקבלת עיסה אחידה.
  • 6 בצלחת עמוקה טורפים את הביצה עם הפפריקה והקורנפלור.
  • 7 מחממים מעט שמן במחבת, לוקחים מהעיסה כף וצרים בידיים לביבה. טובלים בבלילת הביצה משני הצדדים ומטגנים עד להשחמה. מוציאים בעזרת תרווד לנייר סופג. מגישים חם לביבות אורז וירקות טעימות וקלות להכנה!
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להוסיף רוטב מעוף או בשר וגם שאריות של בשר ו/או עוף שנשארו מבישולים אחרים. טבעוניים יכולים לוותר על הביצים ולקחת בחשבון שהלביבות עלולות להתפרק.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בלביבות לאחר הטיגון. יש לעשות שימוש בכמות שמן לטיגון לפי הצורך. שיטת ההכנה כוללת גם בישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.4% 21.8% 13% 61.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.29 (0.31 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב