דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 191 גרם למנה\יחידה (כ- 8 מנות)

  • ספגטי - קופסת קרטון (500 גרם)
    מומלץ להשתמש בפסטה פנה
  • מלח - כף שטוחה
    לבישול הספגטי
  • שמנת לבישול 10% שומן - 2 קופסת קרטון - סה"כ (500 מ"ל)
  • חמאה - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (50 גרם)
    25 גרם + 25 גרם
  • חלב - 3/4 כוס - סה"כ (180 מ"ל)
  • פטריות - חבילה (210 גרם)
    סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות
  • שום - שן
    שן שום שלמה נעוצה במזלג
  • אבקת מרק פטריות - כף שטוחה (12 גרם)
    לא חובה
  • מלח - 1/8 כפית שטוחה
    שמינית כפית - לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • מוסקט טחון - קורט (1 גרם)
    אגוז מוסקט טחון טרי
  • גבינת פרמזן מגורדת - 50 גרם
    או גבינת עמק מגורדת
  • מים - לפי הצורך
    לבישול הפסטה
  • מי בישול של הפסטה - 5 כפות

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
ספגטי ברוטב אלפרדו
ספגטי בשמנת ופטריות
  • 1 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן במים וכף מלח ומסננים.
  • 2 הכנת הרוטב: בסיר ממסים 25 גרם חמאה ופטריות (אפשר גם פטריות שמפיניון מקופסת שימורים). מטגנים קלות עם השום הנעוץ במזלג עד שיש ניחוח שום (מטרת השום במזלג היא כדי ליצור ניחוח עדין של שום בלי הטעם הדומיננטי).
  • 3 מוסיפים שמנת לבישול, חלב ותבלינים, ומביאים לרתיחה עדינה.
  • 4 מוסיפים את מי הבישול של הספגטי.
  • 5 מוסיפים את החמאה הנותרת (25 גרם) ומיד את הספגטי.
  • 6 מערבבים היטב, זורים מלמעלה את הגבינה ומגישים מיד.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להכין עם פסטה פנה במקום ספגטי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5% 26.8% 17.1% 51.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב