דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ספגטי ברוטב אלפרדו
ספגטי ברוטב אלפרדו
ספגטי בשמנת ופטריות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 189 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן במים וכף מלח ומסננים (להשאיר ממי בישול הפסטה).
  • 2 בסיר ממיסים את החמאה ומוסיפים את הפטריות (אפשר גם פטריות שמפיניון מקופסת שימורים). מטגנים קלות עם השום הנעוץ במזלג עד שיש ניחוח שום (מטרת השום במזלג היא כדי ליצור ניחוח עדין של שום בלי הטעם הדומיננטי).
  • 3 מוסיפים את השמנת לבישול, החלב והתבלינים, ומביאים לרתיחה עדינה. מוסיפים את מי בישול הפסטה, מוסיפים את החמאה הנוספת ומיד את הספגטי.
  • 4 מערבבים היטב, זורים מלמעלה את הגבינה ומגישים מיד.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להכין עם פסטה פנה במקום ספגטי.

הערך התזונתי לא כולל את המלח לבישול הפסטה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אושרה בניסטי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)282149
חלבונים (גרם)9.35 4.95
פחמימות (גרם)2815
מתוכן סוכרים (גרם)0.61 0.32
שומנים (גרם)14.61 7.73
מתוכם שומן רווי (גרם)8.41 4.45
כולסטרול (מ"ג)41.65 22.04
נתרן (מ"ג)246.69130.52
סיבים תזונתיים (גרם)2.72 1.44
מים (גרם)25.7513.62
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)7.533.98
ויטמין B (מ"ג)1.961.04
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.06
ויטמין B3 (מ"ג)1.190.63
ויטמין B5 (מ"ג)0.590.31
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)5.482.9
ויטמין B12 (מק"ג)0.140.07
ויטמין C (מ"ג)1.350.72
ויטמין D (מק"ג)0.140.07
ויטמין E (מ"ג)0.020.01
ויטמין K (מק"ג)0.340.18
סידן (מ"ג)158.2883.75
ברזל (מ"ג)0.570.3
מגנזיום (מ"ג)6.223.29
זרחן (מ"ג)70.2237.15
אבץ (מ"ג)0.480.26
אשלגן (מ"ג)106.7956.5
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.130.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.530.28
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.460.24

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5% 26.8% 17.1% 51.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.39 (0.42 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה