דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 468 גרם למנה\יחידה (כ- 4 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
ברווז מעושן
מעדן ברווז מעושן או צלוי
  • 1 לערבב את שמן הזית עם כל התבלינים.
  • 2 למרוח את תערובת התבלינים על הברווז מכל הצדדים.
  • 3 להניח במקרר למשך לילה שלם.
  • 4 להוציא את הברווז מהמקרר ולהניח בחוץ למינימום שעתיים ורק לאחר מכן להכניס אותו על תבנית למעשנה (על מנת שהגחלים לא יירטבו מהשומן והמיץ שהברווז יגיר). לפי העדפה אפשר כמובן להוסיף שבבים לעישון.
  • 5 משך זמן שהיית הברווז במעשנה אמור להיות כ- 3-4 שעות (תלוי בגודל הברווז). במידה ומתאפשר לכם לבדוק טמפרטורה פנימית לברווז - היא צריכה להיות מעל ל- 70 מעלות.
  • 6 כשהברווז מוכן להוציא מהמעשנה, לעטוף בנייר כסף ולהניח בצד למשך כ- 20 דקות.
  • 7 כל מה שנותר הוא להתענג - בתיאבון חיוך

משקל הברווז השלם הינו משקל מוערך לברווז שלם ללא עצמות לשם הסימון התזונתי. ברווז שלם עם עצמות שוקל 2-3 ק"ג. למי שאין מעשנה יכול להכין את הברווז בתנור בדיוק כמו שמכינים עוף על 170 מעלות בתבנית לא מכוסה. הערך התזונתי לא כולל את שבבי הצ`ילי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.4% 36.3% 59.5% 3.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.57 (0.58 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב