דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 164 גרם למנה\יחידה (כ- 8 קרפים)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
קרפ במילוי גבינת שמנת, תאנים וצימוקים
קרפ גבינת שמנת לפינוק מושלם, צילום: יורם אשהיים
  • 1 מכינים את המלית: משרים את התאנים המיובשות והצימוקים ברום לפחות שעה. מסננים את הפירות ללא הנוזלים.
  • 2 בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים את הגבינה עד לקבלת מרקם רך וחלק, מוסיפים תוך כדי ערבוב את התאנים המיובשות, הצימוקים והשוקולד צ`יפס, ואז את הקינמון והדבש. ממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת אחידה במשך כ- 3 דקות ומניחים בצד.
  • 3 מכינים את הקרפים: בקערה גדולה טורפים את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית ובהירה. בקערה נפרדת מנפים יחד את הקמח והמלח. תוך כדי ערבוב במטרפה מוסיפים את החומרים היבשים אל תוך תערובת הביצים והסוכר, עד לקבלת בלילה חלקה. מוסיפים את החלב והברנדי וטורפים היטב. מכסים ומכניסים למקרר ל- 30 דקות לפחות.
  • 4 מחממים מחבת טפלון קטנה ומניחים בה כף חמאה אחת (סה"כ כ- 90 גרם חמאה). כאשר החמאה מעלה קצף ונמסה שופכים עליה מצקת אחת מהבלילה ומניעים את המחבת עד ליצירת שכבה דקה ואחידה של הבלילה שמכסה את פני כל המחבת. כאשר תחתית הקרפ מתחילה להשחים הופכים אותו בזהירות ומטגנים עוד כמה שניות.
  • 5 לפני ההגשה מניחים במרכז כל קרפ כף נדיבה מהמלית ומגלגלים אותו לגליל קטן. מפזרים אבקת סוכר וקינמון על הקרפים ועל צלחות ההגשה ומגישים מיד.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש לצד כדור גלידה, פירות טריים ושוקולד טהור.

המתכון באדיבות מקס ברנר מקבוצת שטראוס.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.2% 21.3% 12.2% 64.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.29 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב