מצרכים למתכון
5 מנות/יחידות, 937 גרם למנה\יחידה (ל- 4-6 סועדים)
- הפסטה הירוקה
- קמח פסטה - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (500 גרם)
- חלמון ביצה - 4 יחידות - סה"כ (72 גרם)
- ביצה - 2 Large
- מים - 50 מ"ל
- שמן זית - 50 מ"ל
- תרד - 200 גרם
- מלח - כפית שטוחה
- מים מומלחים - לפי הצורך
- הרוטב הבלקני
- עגבנייה - 10 יחידות בינוניות - סה"כ (1.72 ק"ג)
- בצל - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (500 גרם)
- פלפל אדום - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (740 גרם)
- שום - 5 שיניים
- פטרוזיליה - צרור (114 גרם)
- פלפל ירוק חריף - יחידה בינונית (28 גרם)
- פטה כבשים - 2 קופסאות פלסטיק - סה"כ (500 גרם)
- שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
- מלח - קורט
- פלפל שחור - קורט
- עלי אורגנו טריים - כוס אחת
- זיתי טאסוס מגולענים - כוס אחת
- חומץ שרי - 100 מ"ל
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתקדםדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
פסטה עם תרד ורוטב עגבניות בלקני, צילום: דניאל לילה
- 1 חולטים את התרד בסיר עם מים מורתחים ומומלחים כחצי דקה עד שמתרכך. מעבירים למי קרח את התרד ולאחר מכן סוחטים בעדינות את הנוזלים (ניתן לסחוט בעזרת חיתול בד). לאחר הסחיטה טוחנים את התרד עד לקבלת מחית.
- 2 במלוש ביתי שמים קמח ומלח, בקערה נפרדת מערבבים את מחית התרד, המים, שמן הזית, החלמונים והביצים. מוסיפים את התערובת הנוזלית לקמח ולשים כ- 8 דקות עד לקבלת בצד אחיד חלק. מחלקים את הבצק ל- 3 כדורים שווים ומאחסנים במקרר למשך שעה לפחות.
- 3 לאחר מנוחת הבצק מרדדים את הפסטה בעזרת מערוך עד לקבלת בצק דק דיו להיכנס למכונת פסטה ביתית. מעבירים את הבצק במכונת הפסטה, משלב 7 ל- 2, כאשר בכל שלב מעבירים פעמיים את הבצק. את הפסטה תחתכו כאוות נפשכם, כל צורה תתאים, אפילו טורטליני או רביולי (אבל זה כבר סיפור אחר).
- 4 בזמן שהבצק נח במקרר, טרם הרידוד, שורפים את העגבניות, הפלפל החריף והפלפלים באש קלויה ומניחים בצד לקירור (מומלץ להכניס את הפלפלים לקופסא סגורה, כך קל יותר לקלפם). את רבעי הבצל הסגול חורכים על מחבת חמה עם שמן זית עד שמתקבל גוון זהוב לבצל. מוסיפים שיני שום ומערבבים היטב. חותכים גס את הפלפלים והעגבניות שהתקררו ומכניסים, על כל נוזליהם, למחבת. מוסיפים את הזיתים, האורגנו, כשלושת רבעי עלי פטרוזיליה (נשמור גם פטרוזיליה טרייה להגשה) וחומץ שרי.
- 5 מבשלים את הפסטה כ- 2 דקות (הפסטה טרייה ולכן זמן הבישול קצר). לאחר סינון מעבירים אותה למחבת עם הרוטב ומבשלים כ- 2 דקות נוספות. מפזרים גבינה בנדיבות, מוסיפים פטרוזיליה טרייה ומזלפים שמן זית.
- 6 בתיאבון
הערך התזונתי לא כולל את המים המומלחים, עלי האורגנו הטריים, זיתי הטאסוס המגולענים וחומץ השרי. באדיבות עידן ליפשיץ, שף מסעדת בלה בית שערים, העורכת ערב יווני במסגרת אירועי "חלב ודבש" בעמק יזרעאל.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
3.7% |
21% |
18.9% |
56.4% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב