דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 114 גרם למנה\יחידה (כ- 16 שושני שמרים)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
שושני שמרים מלוחים במילוי תרד או פטריות
מאפי תרד ופטריות מלוחים נהדרים לאירוח
  • הכנת הבצק:
  • 1 בקערת מיקסר שמים את הקמח, מוסיפים את השמרים, הסוכר, שמן הזית והמים, מערבבים כדקה ומוסיפים את המלח.
  • 2 לשים כ- 5 דקות. הבצק צריך לצאת רך - אפשר להוסיף עוד מעט מים.
  • 3 מתפיחים את הבצק כחצי שעה עד שעה.
  • הכנת מילוי התרד:
  • 1 במחבת ממיסים את החמאה. מוסיפים את הבצל, מערבבים מעט ומוסיפים את התרד הקצוץ.
  • 2 לאחר כ- 2-3 דקות מוסיפים את הקמח, מערבבים ומוסיפים את החלב.
  • 3 מבשלים עוד כשתי דקות עד שיסמיך מעט. מכבים את האש ומוסיפים את התבלינים ופירורי גבינת העיזים. המילוי צריך להתקרר לפני מילוי השושנים.
  • הכנת מילוי הפטריות:
  • 1 במחבת ממיסים את החמאה. מוסיפים את הבצל, מאדים מעט ומוסיפים את הפטריות (מומלץ להשתמש בפטריות טריות ולא בשימורים). לאחר כ- 2 דקות מוסיפים את הקמח, מערבבים מעט ומוסיפים את החלב.
  • 2 מערבבים כ- 2-3 דקות עד להסמכה קלה ומורידים מהאש.
  • 3 מוסיפים את התבלינים, הבזיליקום וגבינת הפרמזן המגורדת.
  • הרכבת השושנים:
  • 1 מחלקים בצק ל- 16 עיגולים בקוטר של כ- 15 ס"מ.
  • 2 מניחים כף מלית במרכז, חותכים 4 חתכים ויוצרים שושנה.
  • 3 מניחים בתבנית שקעים משומנת להתפחה. לאחר כחצי שעה מברישים בשמן זית ומכניסים לאפייה של כחצי שעה בחום של 180 מעלות.
  • 4 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.5% 15.2% 13.9% 69.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב