דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 548 גרם למנה\יחידה (כ- 4 מנות הגשה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
קציצות טופו ובורגול ברוטב עגבניות
קציצות טבעוניות מטופו ובורגול, צילום: לירון איצקוביץ
  • הכנת הקציצות:
  • 1 בתוך מסננת צפופה שוטפים את הבורגול מספר פעמים תחת מים זורמים.
  • 2 מבשלים את הבורגול במים רותחים כ- 5 דקות, מסננים את המים, שוטפים ונותנים למים להתנקז.
  • 3 לקערה גדולה מכניסים את כל המרכיבים של הקציצות, מערבבים ולשים עד להפיכתם למסה אחידה ומכדררים לכדורים. יש לזכור כי הכדורים יגדלו מעט במהלך הבישול.
  • הכנת רוטב העגבניות:
  • 1 מחממים שמן בסיר שטוח ומטגנים את הבצל עד להפיכתו לשקוף.
  • 2 מוסיפים את השום וממשיכים בטיגון קל, מוסיפים את העגבניות ומביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 10 דקות או עד לריכוך.
  • 3 מחכים מעט שהתבשיל יתקרר, מתבלים וטוחנים עם מוט בלנדר.
  • 4 טועמים ומתקנים תיבול באם צריך.
  • 5 מחזירים לאש, מביאים לרתיחה עדינה, מוסיפים את הקציצות, מכסים ומבשלים כ- 20 דקות.
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.9% 14.5% 26.7% 48.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.22 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב