דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 342 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
מוסקה חצילים ובשר ברוטב עגבניות
מוסקה ברוטב עגבניות
  • 1 שוטפים ופורסים את החצילים לאורך לפרוסות בעובי עד כס"מ, מעבירים למסננת גדולה, ממליחים במלח ומשהים כרבע שעה.
  • 2 מניחים את החצילים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים שמן זית משני הצדדים. אופים כרבע שעה בחום של 190 מעלות, עד ריכוך והזהבה.
  • 3 מערבבים את כל המצרכים למלית הבשר יחד ומשהים כחצי שעה במקרר לספיגת טעמים.
  • 4 יוצרים מתערובת הבשר מעין קציצות מאורכות, מניחים על פרוסות החצילים ומגלגלים.
  • 5 מכינים את הרוטב: מחממים בסיר סוטג` בינוני את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים שום וטבעות פלפל אדום חריף ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים פפריקה וזרעי כמון לשמן (לפתיחת טעמים) ומערבבים. מוסיפים עגבניות וקורט סוכר, ומבשלים עד ריכוך קל.
  • 6 מוסיפים רסק עגבניות ואבקת מרק עוף, מערבבים ומוסיפים כוס וחצי מים רותחים. מוסיפים לרוטב את החצילים הממולאים ומבשלים עוד כ- 40 דקות על אש קטנה (תחילה כ- 20 דקות עם מכסה מעט פתוח להסמכת הרוטב, אח"כ מכסים וממשיכים לבשל עוד כ- 20 דקות עד שהבשר מוכן).
  • 7 הרי לכם מוסקה מהסרטים - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
לקראת סוף הבישול אפשר לפזר מעל מעט כוסברה קצוצה.

הערך התזונתי כולל בשר בקר טחון עם 5% שומן (הערך התזונתי לא כולל שימוש בשומן כבש). שיטת ההכנה כוללת גם אפייה וטיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.9% 20% 30% 42.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.31 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב