דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 187 גרם למנה\יחידה (מנה שווה ל- 4 קציצות פראסה)

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
קציצות פראסה אפויות בתנור
קציצות פראסה בתנור עם פחות שמן, צילום: לירון איצקוביץ
  • 1 שוטפים היטב את הכרישה ומוודאים שאין אדמה בין העלים. קוצצים היטב ומכניסים לקערה.
  • 2 קוצצים את הבצל והשום, ומוסיפים גם כן לקערה.
  • 3 מוסיפים את פירורי הפנקו, הקמח המלא, המלח והפלפל, ומערבבים קלות.
  • 4 טורפים את הביצה, מוסיפים לקערה ומתחילים לערבב עד לקבלת מרקם אחיד. במידה והתערובת יבשה ניתן להוסיף ביצה נוספת, ובמידה והיא לחה ניתן להוסיף כף קמח.
  • 5 מכדררים לקציצות ומניחים בזהירות בתבנית ששומנה קלות.
  • 6 מכניסים את קציצות הפראסה לתנור בחום של 180 מעלות לכ- 20 דקות. מתקבלות קציצות פראסה בתנור שכדאי מאוד לאמץ!
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
הצעת הגשה: בליווי יוגורט עם שום, עירית/בצל ירוק ומעט מלח - קופסא יוגורט, שן שום קצוצה, 2 גבעולי עירית/בצל ירוק ו- 1/4 כפית מלח.

הערה: הקציצות תיראנה עדינות מאוד ואף נוטות להתפרק - יש לכדרר בזהירות ולהניח בתבנית - לא לדאוג, בזמן האפייה הן תתחברנה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.6% 12.4% 15.3% 64.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.17 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב