דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

19 מנות/יחידות, 91 גרם למנה\יחידה (18-20 יחידות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פישקבי עם שעועית
מעדן נוסף מהמטבח הגיאורגי העשיר
  • 1 מכינים את המלית: משרים את השעועית לשעה לפחות, מסננים מנוזלים וממלאים בסיר מים מחדש. מבשלים כ- 40 דקות עד ריכוך כמעט מלא (הנוזלים בסיר בשלב הזה צריכים להיות עד כשליש מגובה השעועית - אם יש צורך מוסיפים מים). מוסיפים בצל ותבלינים, מערבבים וממשיכים לבשל על אש קטנה עד ריכוך. מוסיפים שמן ואגוזי מלך, ומרסקים הכל יחד למחית רכה (אם יבש אפשר להוסיף מעט מים).
  • 2 מערבבים בקערה קמח, שמרים וסוכר יחד, יוצרים גומה ומוסיפים וודקה, ביצה ומים פושרים בהדרגה. לקראת הסוף מוסיפים מלח ושמן, וממשיכים ללוש עד שנוצר בצק רך אך לא דביק. מכסים ומתפיחים כשעה.
  • 3 על משטח מעט מקומח יוצרים כדורים קטנים (כ- 18-20), מכסים ומשהים כרבע שעה. משטחים או מרדדים מעט כל כדור, ממלאים במחית השעועית (כף גדושה בערך) וסוגרים את הקצוות (מעין צורת פרח).
  • 4 משטחים מעט והופכים את הסגירה כלפי מטה. משהים שוב כמה דקות ומרדדים (בעדינות) לעלה דק.
  • 5 מטגנים בשמן (ראו מידע נוסף) עד הזהבה משני הצדדים ומוציאים לנייר סופג.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להכין את הפישקבי גם עם מחית שעועית אדומה או גרגירי חומוס מתובלים בבצל מטוגן, מלח ופלפל שחור (ממש כמו בסמבוסק). אפשר להכין גם במילוי בשר, תפוחי אדמה או גבינות.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בפישקבי לאחר הטיגון. יש להשתמש בכוס שמן לטיגון במחבת גדולה - לפי הצורך. הערך התזונתי לא כולל את פלפל הצ`ילי החריף.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.4% 15.2% 16.4% 64%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.2 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב