דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 105 גרם למנה\יחידה (כ- 16 יחידות)

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
פישקבי עם בשר
פישקבי גרוזיני ממולא בשר
  • 1 לשים את החומרים לבצק לבצק רך אך לא דביק (את המים מוסיפים בהדרגה ולפי הצורך, ואת המלח והשמן לקראת סוף הלישה). מכסים ומתפיחים כשעה.
  • 2 מכינים את המלית: מאדים את הבשר במחבת (עם ציפוי טפלון/קרמי), מערבבים ומפוררים. כשהבשר משנה את צבעו מוסיפים תבלינים, בצל ושום, מערבבים ומאדים עוד כ- 8 דקות עד ריכוך הבצל (אין צורך בשמן לטיגון - יש לבשר מספיק שומן בשביל האידוי). מוסיפים פטרוזיליה, מערבבים כדקה-שתיים ומוכן.
  • 3 מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח ומחלקים ל- 16 כדורים. מכסים ומתפיחים כרבע שעה. מרדדים כל כדור לעלה דק, מניחים במרכז כף גדושה מהמלית, מרימים את הקצוות וסוגרים (מעין צורת פרח).
  • 4 לוחצים קלות ומשטחים מעט את הסגירה מלמעלה. נותנים מנוחה לבצק כמה דקות ולאחר מכן ממשיכים לשטח בעזרת הידיים לגודל של פיתה קטנה.
  • 5 מטגנים בשמן (ראו מידע נוסף) עד הזהבה משני הצדדים ומוציאים לנייר סופג.
  • 6 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בפישקבי לאחר הטיגון. יש להשתמש בכוס שמן לטיגון במחבת גדולה - לפי הצורך. שיטת ההכנה כוללת גם אידוי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 18.7% 27.6% 53.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.23 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב